Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Spider: Αισιοδοξία για επιτυχή έκβαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης

Η Διοίκηση πιστεύει ότι με τις επίμονες προσπάθειές της εν μέσω αντίξοων οικονομικών συγκυριών και συνθηκών η εταιρία μπορεί να καταστεί βιώσιμη.

Spider: Αισιοδοξία για επιτυχή έκβαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης

Στην επιτυχή έκβαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει για τη χρονική περίοδο 2015-2024, το οποίο και έχει εξεταστεί από τις πιστώτριες τράπεζες και βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο αξιολόγησης, ευελπιστεί η Spider για τη βελτίωση των μεγεθών της και κατ' επέκταση για την άρση των αιτιών που οδήγησαν τη μετοχή της στην κατηγορία της επιτήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της με την από 5.4.2012 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης του Χ.Α., κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.4 του Κανονισμού του Χ.Α., με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών προς τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της χρήσεως 2011.

Η Διοίκηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό την εξασφάλιση της οικονομικής ενίσχυσης της εταιρίας και της αναγκαίας ρευστότητας, έτσι ώστε να συνεχίζει αδιάλειπτα την παραγωγική της δραστηριότητα. Η προσπάθεια ενίσχυσης έχει ήδη αρχίσει από τον Σεπτέμβριο 2012 με επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο εκπονήθηκε από τη Διοίκηση της εταιρίας και το οποίο είχε ως σκοπό την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και την αναχρηματοδότησή της.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών της Διοίκησης ήταν η υπογραφή του από τις 27.05.2013 συμφωνητικού παροχής χρηματοδοτικών διευκολύνσεων διά κοινοπραξίας (stand still agreement), συνολικού ποσού € 4.437 χιλ, μεταξύ της εταιρίας και των πιστωτριών τραπεζών. Το ποσό αυτό που έλαβε η εταιρία χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη υποχρεώσεών της και την τόνωση της ρευστότητάς της.

Για τις χρηματοδοτικές της ανάγκες η εταιρία αφενός έκανε χρήση του προνομίου της ανακύκλωσης του κεφαλαίου κίνησης, σύμφωνα με δυνατότητα που παρέχει το κοινοπρακτικό συμφωνητικό των πιστωτριών τραπεζών (stand still agreement) και αφετέρου στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης κι ευρύτερης ανασυγκρότησής της, έχει εκπονήσει επιχειρηματικό σχέδιο για τη χρονική περίοδο 2015-2024, το οποίο και έχει εξεταστεί από τις πιστώτριες τράπεζες και βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο αξιολόγησης. Η Διοίκηση ευελπιστεί στην επιτυχή έκβαση του ανωτέρω σχεδίου αναδιάρθρωσης από το οποίο εξαρτάται η βιωσιμότητα και η δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρίας και του ομίλου κατ' επέκταση.

Η Διοίκηση πιστεύει και αποδεικνύει συνεχώς, με τις επίμονες προσπάθειές της εν μέσω αντίξοων οικονομικών συγκυριών και συνθηκών, ότι η εταιρία μπορεί να καταστεί βιώσιμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v