Nτρουκφάρμπεν: Στα €7,2 εκατ. το τίμημα από τη πώληση του 49% της Sun Chemical

Το απασχολούμενο προσωπικό του Ομίλου δεν αναμένεται να αυξομειωθεί εξαιτίας της εν λόγω συναλλαγής.

Nτρουκφάρμπεν: Στα €7,2 εκατ. το τίμημα από τη πώληση του 49% της Sun Chemical

Αναφορικά με την πώληση της συμμετοχής της Nτρουκφάρμπεν Ελλάς ΑΕΒΕ στην Sun Chemical Delta BV ,η εταιρεία γνωστοποίησε:

Τον Φεβρουάριο του 2012 πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση των δραστηριοτήτων των Ομίλων Ντρουκφάρμπεν και Sun Chemical στον τομέα των Γραφικών Τεχνών στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Για τον σκοπό αυτό οι δύο Όμιλοι προέβησαν στην απόσχιση των εμπορικών τους κλάδων στο τομέα των Γραφικών Τεχνών και την ταυτόχρονη εισφορά τους σε κοινοπρακτικό σχήμα με την επωνυμία Sun Chemical Delta BV και καταστατική έδρα στην Ολλανδία.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω πέντε νέες νομικές οντότητες 100% θυγατρικές της Sun Chemical Delta BV ιδρύθηκαν στην Ελλάδα ,Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Κροατία.

O Όμιλος Ντρουκφάρμπεν μέσω της 100% θυγατρικής DF Holding NV κατείχε ποσοστό 49% στην εν λόγω κοινοπραξία.

Οι Εταιρίες της κοινοπραξίας δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια και Κύπρο προσφέροντας στους πελάτες τους μελάνια και βοηθητικά υλικά εκτυπώσεων για κυλινδρικές και επίπεδες μηχανές εκτύπωσης καθώς και βερνίκια, χημικά ,προϊόντα UV και αναλώσιμα για τον κλάδο των Γραφικών Τεχνών.

Η Εταιρία εξάσκησε το δικαίωμα προαίρεσης πώλησης του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην Sun Chemical Delta BV στον έτερο μέτοχο της κοινοπραξίας Sun Chemical Holding , εντός της χρήσης 2015, όπως προβλέπονταν από την σχετική σύμβαση ίδρυσης της κοινοπραξίας.

Στις 29/05/2015 μετά το πέρας των σχετικών φορολογικών και οικονομικών ελέγχων (due diligence) ολοκληρώθηκε η συναλλαγή και το τίμημα προσδιορίσθηκε στο ποσό των € 7,205εκ.

Με δεδομένο ότι η αξία της συμμετοχής στην κοινοπραξία την 31/05/2015 ανέρχονταν στο ποσό των € 5,222 εκ. το κέρδος από αυτή την συναλλαγή προσδιορίζεται στο ποσό των € 1,983εκ. Επιπρόσθετα αξίζει να τονισθεί ότι από την αξία κτήσης ποσό μόνο € 1,791 εκ. αφορά πραγματικά περιουσιακά στοιχεία που εισφέρθηκαν από τον Όμιλο Ντρουκφάρμπεν στην κοινοπραξία, η δε διαφορά (€ 3,431 εκ.) ενσωματώνει την υπεραξία του κλάδου που εισφέρθηκε.

Καθόσον η Ντρουκφάρμπεν ενοποιούσε την Sun Chemical Delta BV με την μέθοδο της καθαρής θέσης, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών δεν θα επηρεασθεί από την εν λόγω συναλλαγή. Αντίθετα η καθαρή θέση του Ομίλου θα επηρεασθεί θετικά κατά € 1,983 εκ.

Το απασχολούμενο προσωπικό του Ομίλου δεν αναμένεται να αυξομειωθεί εξαιτίας της εν λόγω συναλλαγής.

Η Οργανική κερδοφορία του Ομίλου (ΕΒΙΤ) δεν θα επηρεασθεί από την συναλλαγή, ενώ η απώλεια των κερδών από την συμμετοχή του Ομίλου στην κοινοπραξία που τη τρέχουσα χρήση προβλέπονταν στο ποσό των € 0,225 εκ. θα υπερκαλυφθεί από την ελάφρυνση των χρηματοοικονομικών εξόδων μιας και το καθαρό προϊόν της πώλησης θα χρησιμοποιηθεί για την μείωση των υποχρεώσεων της Εταιρίας προς τις Τράπεζες.

Με βάση τα ανωτέρω η Διοίκηση της Εταιρίας εκτιμά ότι δεν συντρέχει λόγος έκδοσης Πληροφοριακού Σημειώματος με βάση την παράγραφο 4.1.3.12 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v