Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επένδυση της Jumbo στη Ρουμανία

Στην αγορά οικοπέδου έναντι 5 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία προχώρησε ο όμιλος Jumbo. Η τοπική θυγατρική με μόλις 5 καταστήματα παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντική κερδοφορία.

Νέα επένδυση της Jumbo στη Ρουμανία

Νέα επένδυση στη Ρουμανία πραγματοποιεί ο όμιλος Jumbo, ο οποίος προχώρησε στην αγορά έκτασης 34 στρεμμάτων κοντά στην πόλη Pitesti, με απώτερο στόχο να δημιουργήσει εκεί ένα ακόμη κατάστημα της ομώνυμης αλυσίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αγορά του οικοπέδου ανήλθε στα 5 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύπτεται από την υψηλή ρευστότητα του ελληνικού ομίλου.

Το δίκτυο Jumbo στη ρουμανική αγορά αριθμεί σήμερα 5 καταστήματα ενώ στο σχεδιασμό του ομίλου είναι η δημιουργία δύο ακόμη νέων καταστημάτων έως το τέλος του 2015. Όσον αφορά την πορεία των μεγεθών, η τοπική θυγατρική εμφάνισε στο εννεάμηνο Ιούλιος 2014- Μάρτιος 2015, πωλήσεις ύψους 17,7 εκατ.ευρώ και κερδοφορία ύψους 4,3 εκατ.ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ρουμανική αγορά αποτελούσε μακροπρόθεσμο στόχο της Jumbo, η οποία, αν και είχε πραγματοποιήσει αγορές οικοπέδων στην τοπική αγορά ήδη από το 2006, τελικώς δραστηριοποιήθηκε εμπορικά μόλις το 2013.

Στόχος της διοίκησης της αλυσίδας, η οποία έχει παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία και μέσω franchise σε Σκόπια και Αλβανία, είναι να λειτουργήσει στη Ρουμανία 12 έως 18 καταστήματα μέσα στην επόμενη πενταετία, ενώ στην πρώτη φάση ανάπτυξης έως το 2016 εκτιμά ότι θα μπορούσε να αποκομίσει τζίρο της τάξης των 37 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v