Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ:Πώς εξασφαλίζεται ο ανεφοδιασμός της αγοράς

Τα ΕΛΠΕ είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθέματα ασφαλείας 90 ημερών, ενώ το σταθερό πρόγραμμα εφοδιασμού με αργό, εξασφαλίζει τις απαραίτητες ποσότητες από τους προμηθευτές για αντίστοιχο χρονικό διάστημα βάσει των παραγγελιών που γίνονται. Τι απαντά ο υπουργός ΠΑΠΕΝ.

ΕΛΠΕ:Πώς εξασφαλίζεται ο ανεφοδιασμός της αγοράς
Ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, σε μόνιμη βάση έχει στη διάθεσή του μηχανισμούς και διαδικασίες για την αντιμετώπιση κάθε κατάστασης που σχετίζεται με την ασφάλεια εφοδιασμού σε αργό πετρέλαιο.

Αυτό επισημαίνουν πηγές των ΕΛΠΕ αναφορικά με «plan b» στον εφοδιασμό με πετρέλαιο σε περίπτωση πτώχευσης ή χρεοκοπίας της χώρας κ.λπ. στο οποίο αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα των Νέων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα Ελληνικά Πετρέλαια, όπως και κάθε άλλη εταιρεία σε κοινοτική χώρα, είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθέματα ασφαλείας 90 ημερών, ενώ το σταθερό πρόγραμμα εφοδιασμού με αργό, εξασφαλίζει τις απαραίτητες ποσότητες από τους προμηθευτές για αντίστοιχο χρονικό διάστημα βάσει των παραγγελιών που γίνονται και για τις οποίες προσφέρονται οι απαραίτητες οικονομικές εγγυήσεις.

Το δημοσίευμα μιλάει επίσης για εντολή που δόθηκε στη διοίκηση των ΕΛΠE από τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη να καταρτίσει σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενης κρίσης λόγω πτώχευσης της χώρας, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται.

Τι απαντά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Από την πλευρά του, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτηρίζει αποκύημα νοσηρής φαντασίας το δημοσίευμα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Με έκπληξη άκουσα από την Πετρούπολη ότι δημοσίευμα κάνει λόγο για δήθεν εντολή δική μου που αφορά σχέδιο έκτακτης ανάγκης στα Ελληνικά Πετρέλαια.
1. Τα περί εντολής συνιστούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας.
2. Τα ΕΛΠΕ έχουν πάγια τακτική λειτουργίας η οποία προβλέπει ακριβώς το ύψος των αποθεμάτων και την πρακτική παραγγελιών για την προμήθεια. Αυτή η πρακτική δεν έχει αλλάξει σε τίποτα.
3. Οτιδήποτε άλλο αποβλέπει στην τρομοκράτηση του ελληνικού λαού με μυθοπλασίες που υπηρετούν απαράδεκτες σκοπιμότητες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v