Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tιτάν: Θέλουμε να μείνουμε Ελλάδα αλλά...

Πρόθεσή μας είναι να μείνουμε στη χώρα δήλωσε ο Δ. Παπαλεξόπουλος στη ΓΣ του Τιτάνα. Μίλησε ωστόσο για δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις και εμπόδια στη χρηματοδότηση. Οι προοπτικές για το 2015.

Tιτάν: Θέλουμε να μείνουμε Ελλάδα αλλά...
«Πρόθεσή μας είναι να μείνουμε στην Ελλάδα. Ωστόσο θα πρέπει να ζυγίσουμε όλα τα ενδεχόμενα και να γνωρίζουμε μέχρι πότε οι επιβαρύνσεις μας δεν θα είναι δυσβάσταχτες.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι αυτό της χρηματοδότησης καθώς και το ύψος του επιτοκίου το οποίο είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με εκείνο των ανταγωνιστών μας». Αυτά δήλωσε ο CEO του ομίλου Τιτάν Δ. Παπαλεξόπουλος κατά τη σημερινή ΓΣ της εταιρίας συμπληρώνοντας «πως το 80% της δραστηριότητας και της παραγωγής μας βρίσκεται εκτός Ελλάδας και είναι απομονωμένο από τις ελληνικές εξελίξεις».

«Τονίζω ότι πρόθεσή μας είναι να μείνουμε στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τις φετινές προοπτικές η διοίκηση του ομίλου δηλώνει συγκρατημένα θετική παρά την αβεβαιότητα και τις προκλήσεις. Αναμένεται βελτίωση λειτουργικών επιδόσεων σε ΗΠΑ και Αίγυπτο.

Στις ΗΠΑ η τοπική ένωση βιομηχανιών προβλέπει ετήσια αύξηση κατανάλωσης 8% για την περίοδο 2015-2107.

Στην Αίγυπτο η ζήτηση ακολουθεί ανοδική πορεία, ενώ στην Ελλάδα:

-η ιδιωτική ζήτηση μειώνεται
-εκτιμάται ότι η συνολική ζήτηση θα κυμανθεί φέτος στα επίπεδα του 2014 στο βαθμό που θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκτέλεση των μεγάλων τεχνικών έργων.

Σε μακροπρόθεσμη βάση στόχοι του ομίλου είναι η αύξηση της απόδοσης των επενδεδυμένων ιδίων κεφαλαίων, η έμφαση στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ένας νέος οδικός χάρτης στην ανάπτυξη.

Οι φετινές επενδύσεις ίσως υπερβούν τις αποσβέσεις και γενικότερα αναζητούνται με συγκρατημένο τρόπο ευκαιρίες επενδύσεων.

Η ΓΣ αποφάσισε τη διανομή:

-0,15 ευρώ μέρισμα ανά μετοχή (φορολογούμενο με 10%, καταβολή από την 1η Ιουλίου)
-Συν επιπλέον αφορολόγητη επιστροφή έκτακτων αποθεματικών επίσης 0,15 ευρώ (θα καταβληθεί επίσης από την 1η Ιούλίου)

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v