Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Ανεβάζει επιδόσεις στο α' εξάμηνο

Με αιχμή του δόρατος τις αυξημένες εργασίες που έχει αναλάβει από μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους, η Space Hellas βλέπει με συγκρατημένη αισιοδοξία την πορεία του 2015, παρά την έντονη αβεβαιότητα που επικρατεί στο γενικότερο περιβάλλον.

Space Hellas: Ανεβάζει επιδόσεις στο α εξάμηνο

Άνοδο κύκλου εργασιών αναμένεται να εμφανίσει η Space Hellas κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Γιάννης Μερτζάνης κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Ειδικότερα, ο κ. Μερτζάνης, εστίασε στις αυξημένες εργασίες που έχει αναλάβει η εταιρεία από μεγάλους εγχώριους ομίλους, με αποτέλεσμα η εισηγμένη να συνεχίζει να βλέπει την παρούσα χρονιά με συγκρατημένη αισιοδοξία και μάλιστα να έχει προχωρήσει και σε προσλήψεις προσωπικού.

«Κλειδί για την ανάληψη των εργασιών αυτών είναι η τεχνογνωσία που διαθέτουμε, οι ισχυροί ξένοι συνεργάτες μας και οι ολοκληρωμένες λύσεις που παρέχουμε. Γενικότερα, προσφέρουμε μοναδικές υπηρεσίες για τα ελληνικά δεδομένα» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης.

Στο κομμάτι των δημόσιων έργων, η εταιρία συνεχίζει να υλοποιεί τις συμβάσεις που έχει ήδη αναλάβει και διεκδικεί μια σειρά από νέα έργα μεγάλης αξίας σε συνεργασία με ισχυρούς συνεταίρους, αναγνωρίζοντας ωστόσο τη δυσκολία προβλέψεων για τη μελλοντική πορεία των εξελίξεων στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης αναφέρθηκε στη δραστηριότητα των εργασιών της Space στο εξωτερικό, όπου πέρα από μια σειρά σημαντικών συμβάσεων στην Κύπρο, σε συνεργασία με την British Telecom εξυπηρετούνται πολλοί πελάτες σε Μάλτα και Σερβία και υπάρχουν προοπτικές για την ανάληψη πρόσθετων εργασιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Σπύρο Μανωλόπουλο, «αν και το 2015 χαρακτηρίζεται ως ένα δύσκολο έτος με βασικό χαρακτηριστικό την έντονη αβεβαιότητα, το πρώτο εξάμηνο θα είναι ανεβασμένο σε ότι αφορά τις δουλειές που υλοποιούμε. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως βασική μας στρατηγική είναι η προσφορά υπηρεσιών σε ιδιώτες πελάτες στην Ελλάδα και η προσεκτική επέκταση των δραστηριοτήτων μας στο εξωτερικό. Αντίθετα, δεν θέλουμε να είμαστε έντονα εξαρτημένοι από τα έργα του δημοσίου και για το λόγο αυτά δεν αποτελούν τον πρώτο μας στόχο.

Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας και στις παραγωγικές μας δραστηριότητες, προσδοκώντας πως θα βρεθεί κάποιο σημείο ισορροπίας στις σχέσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους δανειστές της, έτσι ώστε να επανεκκινήσει η οικονομία και η χώρα να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της στο εξωτερικό».

Από την πλευρά του, ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης κ. Γιάννης Δουλαβέρης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

α) Στη συνολικά καλύτερη πορεία των οικονομικών επιδόσεων του 2014, που συνδυάστηκε και με μείωση του καθαρού δανεισμού.

β) Στις εξαιρετικές -όπως τις χαρακτήρισε- σχέσεις του ομίλου με το τραπεζικό σύστημα (άριστη κατανόηση θέσεων και βοήθεια των τραπεζών στο βαθμό των δυνατοτήτων τους).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v