Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Δημιουργία κέντρου διατροφικής υποστήριξης ασθενών κατ' οίκον

Στόχος του κέντρου είναι η παρακολούθηση, εκπαίδευση και διαχείριση της διατροφικής υποστήριξης των κατ' οίκον ασθενών, σύμφωνα με τα διεθνή αυστηρά πρωτόκολλα.

Ιασώ: Δημιουργία κέντρου διατροφικής υποστήριξης ασθενών κατ οίκον

Το Ιασώ και το Ιασώ Παίδων πρωτοπορούν με τη δημιουργία του Κέντρου Αναφοράς Υποστήριξης και Παρακολούθησης Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή παροχή υπηρεσιών προς αυτήν τη δύσκολη και τόσο ευαίσθητη ομάδα ασθενών, που περιλαμβάνει παρακολούθηση, εκπαίδευση και διαχείριση της διατροφικής υποστήριξης των κατ' οίκον ασθενών, σύμφωνα με τα διεθνή αυστηρά πρωτόκολλα.

Το Κέντρο τελεί υπό τη διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Λαγού, Καθηγητή Παιδιατρικής και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ιασώ Παίδων και συνεργάζεται με ειδική, εξειδικευμένη ομάδα ιατρών που αποτελείται από τους κ. Ιωάννα Παναγιώτου-Αγγελακοπούλου, Παιδογαστρεντερολόγος Ιασώ Παίδων, Παναγιώτα Καφρίτσα, Παιδογαστρεντερολόγος Ιασώ Παίδων, Υπότροφος Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Κώστα Σιαφάκα, Παιδογαστρεντερολόγος Ιασώ Παίδων και την κλινική φαρμακοποιό κ. Μαρία Σκουρολιάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Επιστημονική Σύμβουλος του Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας του Ιασώ.

Τα προγράμματα παρεντερικής και εντερικής υποστήριξης στο σπίτι προϋποθέτουν τη συνεργασία ιατρού και φαρμακοποιού με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, βιοχημικό, διαιτολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Κάθε ασθενής που συμμετέχει σε πρόγραμμα υποστήριξης της θρέψης θα πρέπει να παρακολουθείται κλινικά και εργαστηριακά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, η κατ' οίκον παρεντερική και εντερική διατροφή απαιτεί εκπαίδευση των συγγενών ή του προσωπικού φροντίδας του ασθενή, αλλά και του ίδιου του ασθενή που πρέπει να είναι ενεργός σε αυτήν τη διαδικασία, προς αποφυγή επιπλοκών.

Το Κέντρο λειτουργεί κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα από τις 12:00 έως τις 14:00. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας του Ιασώ, τηλ. 210 6184095.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v