Profile: Αποδίδει η επέκταση στο εξωτερικό

Περισσότεροι και μεγαλύτεροι οι νέοι διεθνείς πελάτες της Profile, με αποτέλεσμα φέτος να αναμένεται πως οι εργασίες του εξωτερικού θα ξεπεράσουν το 50% των συνολικών. Τι δηλώνουν ο πρόεδρος και ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης.

Profile: Αποδίδει η επέκταση στο εξωτερικό

Το τριετές επενδυτικό πρόγραμμα συνεχίζεται κατά γράμμα, η χρηματοδότησή του θα πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη και η μέχρι τώρα θετική του πορεία αντανακλάται στην όλο και μεγαλύτερη διείσδυση της εταιρείας στις αγορές του εξωτερικού.

Αυτά δήλωσε η διοίκηση της Profile κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, τον κ. Χαράλαμπο Στασινόπουλο να σημειώνει:

«Αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο για μας όχι μόνο ο αριθμός των νέων πελατών που προσελκύουμε στο εξωτερικό, αλλά και το γεγονός ότι στο πελατολόγιό μας προτίθενται ολοένα και μεγαλύτεροι όμιλοι.

Το τελευταίο διάστημα συμφωνήσαμε με πέντε τράπεζες στην Ελβετία, δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο, πέντε μεγάλους «παίκτες» στη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα πιάσαμε και τις πρώτες μας δουλειές σε Κατάρ και Σαουδική Αραβία, όταν στην αρχή του έτους είχε γίνει το ίδιο και στο Μπαχρέιν.

Το θετικό είναι ότι τα προϊόντα μας αναγνωρίζονται, παίρνουμε τα απαιτούμενα references (συστάσεις) και όλα αυτά ενισχύουν το δίκτυο των αντιπροσώπων μας (partners) στο εξωτερικό που ήδη έχουν ξεπεράσει τους δέκα πέντε. Έτσι, στο εξωτερικό βρίσκουμε νέες δουλειές είτε απ' ευθείας, είτε μέσω των αντιπροσώπων μας.

Η Prοfile διαθέτει σήμερα ένα πολύ ισχυρό pipeline (ροή εργασιών), γεγονός που δείχνει πως η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να αναπτύσσεται και στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο Αγγελίδη, διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών της εισηγμένης, το 2015 η Prοfile συνεχίζει να επιτυγχάνει τους επιδιωκόμενους στόχους της, παρά το γεγονός ότι η εγχώρια αγορά έχει επηρεαστεί κατά το τελευταίο εξάμηνο από το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί. Ωστόσο, η όποια μείωση εργασιών στο εξωτερικό αντισταθμίζεται από τις αυξημένες δουλειές στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να αναμένεται πως φέτος οι εκτός Ελλάδας εργασίες θα ξεπεράσουν το 50% του συνολικού τζίρου (γύρω στο 38% πέρυσι) και ενδεχομένως να φτάσουν έως και το 60%. Επίσης, μεταξύ των νέων εργασιών, αυτές του εξωτερικού έχουν ξεπεράσει το 50% των συνολικών.

Ο κ. Αγγελίδης επίσης αναφέρθηκε στην ισχυρή ρευστότητα της Profile, στις θετικές ταμειακές ροές που επιτυγχάνει, στις άριστες σχέσεις της με το τραπεζικό σύστημα, καταλήγοντας πως η εταιρεία δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2014, ωστόσο προ ολίγων μηνών είχε επιστρέψει αποθεματικά στους μετόχους της ποσό 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v