Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλακτικές για τα 212 εκατ. της ΔΕΣΦΑ ψάχνουν τα ΕΛΠΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι στο τραπέζι υπάρχει πρόταση για περιορισμό του ποσοστού μετοχών του ΔΕΣΦΑ που θα εξαγοράσει η Socar σε 49%.

Εναλλακτικές για τα 212 εκατ. της ΔΕΣΦΑ ψάχνουν τα ΕΛΠΕ

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους, για κάλυψη του εσόδου από την πώληση του ΔΕΣΦΑ, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στη Socar.

Τα παραπάνω σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Στεργιούλης, αναφερόμενος στην ταμειακή ρευστότητα 212 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία θα προσέφερε στον όμιλο η μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή επιτροπή που εξετάζει τη συμβατότητα της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ, ο ίδιος τόνισε ότι η διοίκησης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες οτι υπάρχει στο τραπέζι πρόταση για περιορισμό του ποσοστού μετοχών του ΔΕΣΦΑ που θα εξαγοράσει η Socar σε 49%. Ωστόσο όπως είπε, η έγκριση της μεταβίβασης και το τι θα κάνει ο υποψήφιος αγοραστής δεν εξαρτάται από τα ΕΛ.ΠΕ..

Πάντως ο ίδιος επεσήμανε ότι στην περιοχή θα υπάρξουν εξελίξεις σε ότι αφορά έργα υποδομής φυσικού αερίου, όπως ο ελληνορωσικός αγωγός, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστοί οι αγοραστές του αερίου, ούτε και οι πιθανός ρόλος της ΔΕΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v