Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σελόντα: Προχωρούν ΑΜΚ και εξυγίανση της Δίας

Η ΓΣ ενέκρινε τις συμβάσεις που αφορούν στην εξυγίανση της εταιρείας ΔΙΑΣ και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Σελόντα κατά 12,378 εκατ. ευρώ. Τι εκτίμησε ο CEO για τις προοπτικές της εισηγμένης

Σελόντα: Προχωρούν ΑΜΚ και εξυγίανση της Δίας

Την αναβολή της συζήτησης του θέματος που αφορούσε την έγκριση συμβάσεων και ιδιωτικών συμφωνητικών που εμπίπτουν στην έννοια του άρθρου 23α ΚΝ 2190/192, ζήτησε και έλαβε η Eurobank κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Σελόντα που πραγματοποιήθηκε χθες με απαρτία 75,47%. Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στις 20 Ιουλίου.

Σε ότι αφορά στα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι μέτοχοι της Σελόντα ενέκριναν τις συμβάσεις που αφορούν στην εξυγίανση της εταιρείας ΔΙΑΣ και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Σελόντα κατά 12,378 εκατ. ευρώ με εισφορά σε είδος του ενεργητικού της ΔΙΑΣ με την έκδοση νέων μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της Σελόντα υπέρ της ΔΙΑΣ.

Η ανωτέρω συμφωνία τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της έγκρισής της από την γενική συνέλευση της ΔΙΑΣ, από τις αρμόδιες αρχές και την επικύρωσή της από το αρμόδιο δικαστήριο. Σημειώνεται ότι η συζήτηση της αίτησης περί άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης έχει προσδιορισθεί να εκδικασθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την 7η Οκτωβρίου του 2015.

Επίσης η συνέλευση ενέκρινε τις μεικτές αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου για την παράσταση και συμμετοχή στις συνεδριάσεις για το 2014 ενώ προέγκρινε τις αμοιβές για το τρέχον έτος. Οι περσινές αμοιβές ήταν 1,431 εκατ. ευρώ ενώ αυτές που προεγκρίθηκαν για την τρέχουσα χρήση είναι μειωμένες κατά 57% έναντι του 2014, δηλαδή 605 χιλ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιωάννης Αδριανόπουλος μιλώντας για την πορεία της εταιρείας εκτίμησε ότι και η τρέχουσα χρήση θα είναι αρκετά καλή.

Αναφορικά με τα αποθέματα της Δίας (ιχθυοπληθυσμός) είπε ότι ο αριθμός τους στις 30/6 ήταν 39,06 εκατ. από 56,7 εκατ. που ήταν στις 31/12/2014.

Σχετικά με τη συμφωνία για τις τροφές που έχει συναφθεί με την BioMar, σημείωσε ότι η πιστωτική γραμμή αυξήθηκε από τα 12 εκατ. ευρώ στα 17 εκατ. ευρώ, δηλαδή όπως ανέφερε καλύπτονται οι ανάγκες της Δίας στο 131%, αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι ακόμη δεν έχει ανάψει το πράσινο φως από τα κεντρικά στη Δανία και η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της BioMar, οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνέλευση, ο κ. Αδριανόπουλός απέδωσε την καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας στο country risk.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Biomar ξεκαθάρισαν ότι τα δύο θέματα δεν σχετίζονταν και δήλωσαν ότι η συμφωνία, η οποία επί της ουσίας έχει ενεργοποιηθεί αφού η Biomar έχει δώσει ήδη τροφές αξίας 8 εκατ. ευρώ, θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση της Σελόντα από τις Τράπεζες ο κ. Ανδριανόπουλος, μετά από σχετικό ερώτημα του κ. Γιάννη Στεφανή, δήλωσε ότι προχωράει κανονικά, αν και υπάρχουν κάποια θέματα, ενώ σχετικά με τα λεφτά του Ιουνίου είπε ότι αυτά θα ληφθούν μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και θα έχει λυθεί το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v