Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Έμφαση στις πωλήσεις εξωτερικού και το 2015

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου Δ. Κλώνη, το 2015 θα δοθεί έμφαση στις πωλήσεις του εξωτερικού, στις νέες στρατηγικές συμμαχίες, στην αναπλήρωση τζίρου από διακοπείσες δραστηριότητες και στην αποτελεσματική διαχείριση των έργων στην Ελλάδα.

Intracom: Έμφαση στις πωλήσεις εξωτερικού και το 2015
Στους στόχους του ομίλου για το 2015 αλλά και στην πορεία το 2014 αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Intracom Holdings Δημήτρης Κλώνης, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας.

Ειδικότερα, ο κ. Κλώνης τόνισε στην παρουσίασή του: «Το 2014 επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαμε θέσει για τον όμιλο της Intracom Holdings. Παρουσιάσαμε σημαντική κερδοφορία με € 25,5 εκατ. και οργανική ανάπτυξη από την αύξηση των πωλήσεων των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων μας κατά 18,5 %. Μειώσαμε το δανεισμό μας από € 330,4 εκατ. σε € 155 εκατ., και βελτιώσαμε τη ρευστότητα με € 122 εκατ. διαθέσιμα σε επίπεδο Ομίλου. Ιδιαίτερη σημασία, τόσο για την Intracom Holdings όσο και για τη χώρα, είχαν οι δύο επιχειρηματικές συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά, καθώς έγιναν στη σωστή χρονική συγκυρία και με πολύ ικανοποιητικές αποτιμήσεις. Συγκεκριμένα, η πώληση της hellas online με συνολική αποτίμηση στα € 305 εκατ. και η πώληση του ποσοστού μας στην Intracom Telecom με συνολική αποτίμηση € 190 εκατ.»

Οι στόχοι του 2015 του ομίλου Intracom Holdings είναι ότι θα συνεχιστεί η έμφαση στις πωλήσεις του εξωτερικού, στις νέες στρατηγικές συμμαχίες, στην αναπλήρωση τζίρου από τις διακοπείσες δραστηριότητες και στην αποτελεσματική διαχείριση υλοποίησης και είσπραξης των έργων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι προοπτικές της αγοράς που ενδιαφέρουν τον όμιλο Intracom Holdings. Συγκεκριμένα, στις υποδομές, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα δίκτυα NGA, στις «έξυπνες πόλεις» και στα περιβαλλοντικά έργα που αποτελούν τομείς τεχνογνωσίας του ομίλου και θα παρουσιάσουν ζήτηση μέσα από τις αναμενόμενες επενδύσεις της προσεχούς 3ετίας.

Στον τομέα του ICT, από πλευράς νέων αγορών, η αναπτυσσόμενη αγορά της Αφρικής & Μ. Ανατολής βρίσκεται στις προτεραιότητες του ομίλου, καθώς ο δημόσιος και ο τραπεζικός τομέας της περιοχής βρίσκονται σε φάση εκσυγχρονισμού. Παράλληλα, η διερεύνηση ευρύτερων συνεργασιών και εξαγορών στο κλάδο του ICT αποτελεί πεδίο για την περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτομίας του ομίλου.

Στον τομέα του real estate – τουρισμού, ο όμιλος επενδύει και προσβλέπει στην ανάπτυξη οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε χρυσούς προορισμούς.

Τέλος, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η δυναμική ανάπτυξη του κλάδου αντικατοπτρίζει τις μεγάλες προοπτικές που παρουσιάζονται. Ήδη, η Intrakat έχει υλοποιήσει την κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 21 MW στον νομό Βοιωτίας και στοχεύει στα 150 MW, μέσω στρατηγικών συνεργασιών, μέσα στην πενταετία.

Το 2014 τα οικονομικά αποτελέσματα της Intracom Holdings από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν ως εξής: Οι πωλήσεις ανήλθαν σε € 346, 1 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 18,5%. Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA ανήλθε σε € 14 εκατ. Σημαντική ήταν η κερδοφορία του ομίλου με ΕΒΤ € 25,5 εκατ., ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων την 31/12/2014 αγγίζει τα € 860 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v