Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θωμόπουλος:Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για capital controls

Ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς επεσήμανε ότι η τράπεζα θα αναλάβει τις επόμενες ημέρες πρωτοβουλίες ώστε οι περιορισμοί να έχουν όσο το δυνατόν ηπιότερη επίδραση και να μην έχουν μη αναστρέψιμη επίδραση στην ελληνική οικονομία.

Θωμόπουλος:Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για capital controls
«Η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να λειτουργήσει υπό το νέο περιοριστικό καθεστώς και να συμβάλλει στην εξειδίκευση και στην υλοποίησή του ώστε η χώρα να μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργήσει υπό το καθεστώς της ασφυκτικής ρευστότητας», τόνισε στους μετόχους πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Άνθιμος Θωμόπουλος.

Επεσήμανε δε ότι «η Τράπεζα Πειραιώς θα αναλάβει τις επόμενες ημέρες πρωτοβουλίες ώστε οι περιορισμοί να έχουν όσο το δυνατόν ηπιότερη επίδραση και να αποφύγουμε να έχουν μη αναστρέψιμη επίδραση στην ελληνική οικονομία».

Επίσης, ο κ. Θωμόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της τράπεζας για την αντοχή που έχουν επιδείξει στις ιδιαίτερα εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αλλά και τους μετόχους για τους οποίες είπε «το να έχεις μετοχές τραπεζών σήμερα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα», αναφέρθηκε στη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση που είχε το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας στην οποία θα εξέταζε τις τελευταίες λεπτομέρειες της εκτέλεσης του σχεδίου επανάκτησης των καταθέσεων που έφυγαν τους τελευταίους μήνες.

Η πρωτοβουλία αυτή στο μέτωπο των καταθέσεων εδράζονταν στην εκτίμηση ότι έως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση θα είχε προχωρήσει σε συμφωνία.

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις και τις εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Λογιστών για την εταιρική χρήση του 2014.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v