Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό Αθηνών: Συζητά την αναχρηματοδότηση των δανείων

Στο θέμα τώρα των σχέσεων με τον ΕΟΠΥΥ, επικρατεί γενικότερος προβληματισμός στον χώρο των ιδιωτικών κλινικών, καθώς φαίνεται να αποτελούν ελληνικές προτάσεις τόσο η επέκταση του claw back και για το 2016, όσο και η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%

Ιατρικό Αθηνών: Συζητά την αναχρηματοδότηση των δανείων

«Βιώνουμε όλοι μας ημέρες περισυλλογής, προκειμένου να δρομολογήσουμε την επόμενη μέρα, η οποία σήμερα δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Εύχομαι οι υπεύθυνοι να λάβουν τις σωστές αποφάσεις» δήλωσε ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Αθηνών κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης, συμπληρώνοντας: «Εμείς (Όμιλος Ιατρικού Αθηνών) έχουμε κάνει όλη την προεργασία για να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να πάμε καλύτερα».

Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της εταιρείας, αναφέρθηκαν στα βελτιωμένα φετινά λειτουργικά αποτελέσματα (με αύξηση αριθμού ασθενών) και στις προχωρημένες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να καταστεί και πάλι μακροπρόθεσμο το ομολογιακό δάνειο που είχε συνάψει ο Όμιλος κατά το παρελθόν.

Στο θέμα τώρα των σχέσεων με τον ΕΟΠΥΥ, επικρατεί γενικότερος προβληματισμός στον χώρο των ιδιωτικών κλινικών, καθώς φαίνεται να αποτελούν ελληνικές προτάσεις τόσο η επέκταση του claw back και για το 2016 (σύμφωνα με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λήγει φέτος), όσο και η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% (κάτι τέτοιο, εκτός των άλλων, θα αυξήσει ουσιαστικά το ύψος του claw back).

Τέλος, έχουν παραταθεί μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού οι περυσινοί όροι συνεργασίας των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να μπορεί κάποιος να προβλέψει τους όρους που θα ισχύσουν από το προσεχές φθινόπωρο και μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v