MIG: Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Στην εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβούλιου προχώρησε η MIG στη Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουνίου.

MIG: Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Η Marfin Investment Group ανακοίνωσε ότι στις 26.6.2015 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας, με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου 87 μετόχων που εκπροσωπούσαν 415.382.455 μετοχές, ήτοι ποσοστό 44,33% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

Κατά τη Συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως ως ακολούθως:

Θέμα 1ο: Υποβολή και έγκριση των Ατομικών και Ενοποιημένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2014 και των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

- Αποφασίσθηκε η έγκριση των Ατομικών και Ενοποιημένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2014 και των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Θέμα 2ο: Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2014.

- Αποφασίσθηκε η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2014.

Θέμα 3ο: Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για την εταιρική χρήση 2015.

- Ο υποχρεωτικός έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της τρέχουσας χρήσης ανατέθηκε στην εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών «Grant Thornton», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου αρ. 44, και η οποία είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο της § 5 του άρθρου 13 του π.δ. 226/1992 με Α.Μ.Σ.Ο.Ε.Ε. 127.

Θέμα 4ο: Υποβολή και έγκριση της Έκθεσης Πεπραγμένων της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων  προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

- Εγκρίθηκε η Έκθεση Πεπραγμένων της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων.

Θέμα 5ο: Έγκριση εκλογής νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπών της Εταιρίας σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

- Αποφασίσθηκε η έγκριση της εκλογής των ακόλουθων νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων: (α) του κ. Φωτίου Καρατζένη, σύμφωνα με την από 15.10.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, (β) του κ. Αναστασίου Κυπριανίδη, σύμφωνα με την από 2.3.2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, (γ) των κ.κ. Απόστολου Ταμβακάκη, Θεοδώρου Μυλωνά, Σωτηρίου Συρμακέζη και Κωνσταντίνου Γεωργίου, σύμφωνα με την από 26.3.2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και (δ) του κ. Σπυρίδωνος Παπασπύρου, σύμφωνα με την από 22.6.2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας. Επιπλέον αποφασίσθηκε η έγκριση του ορισμού των κ.κ. Απόστολου Ταμβακάκη και Θεοδώρου Μυλωνά ως Ανεξάρτητων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 4 του Ν. 3016/2002.]

Θέμα 6ο: Έγκριση συμβάσεων και αμοιβών σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 24 του κ.ν. 2190/1920.

- Εγκρίθηκαν οι αμοιβές που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παρελθούσας εταιρικής χρήσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 2 του κ.ν. 2190/1920, ως ισχύει, σε Μέλη του Δ.Σ. σύμφωνα με το σχέδιο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρίας. Αποφασίσθηκε επίσης η προέγκριση αμοιβών σε Μέλη Δ.Σ. για υπηρεσίες που αυτά παρείχαν ή/και θα παρέχουν (κατά περίπτωση) υπό αυτή την ιδιότητά τους κατά την τρέχουσα χρήση και έως την επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το συμπληρωματικό σχέδιο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρίας. Περαιτέρω, αποφασίσθηκε η έγκριση, σύμφωνα με το άρθρο 23α παρ. 2 του κ.ν. 2190/1920, της από 1.7.2014 σύμβασης εργασίας του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Παναγιώτη Θρουβάλα, ως τροποποιήθηκε και ισχύει, σύμφωνα με το συμπληρωματικό σχέδιο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρίας.

Θέμα 7ο: Ανανέωση της εξουσίας του Διοικητικού Συμβουλίου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συμφώνως προς το άρθρο 13 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920. Τροποποίηση του άρθρου 5 παρ.2 του Καταστατικού της Εταιρίας.

- Η συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του θέματος αυτού της Ημερησίας Διάταξης δεν κατέστη δυνατή λόγω μη συγκεντρώσεως της απαιτούμενης κατά το Νόμο (άρθρο 29 παρ. 3 του Κ.Ν.2190/1920) και το Καταστατικό αυξημένης απαρτίας.

Θέμα 8ο: Ενημέρωση επί της πορείας της Εταιρίας και του στρατηγικού της σχεδιασμού. 

-Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Ευθύμιος Μπουλούτας ενημέρωσε τους μετόχους επί της οικονομικής πορείας της Εταιρίας.

Η συζήτηση και λήψη απόφασης επί του 7ου θέματος της Ημερησίας Διάταξης θα λάβει χώρα κατά την Α' Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα συνέλθει την 9η Ιουλίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00 στον ίδιο χώρο, σύμφωνα με την από 28.5.2015 Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v