Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fieratex: Άνοδος στο εξάμηνο, αλλά...

Τον προβληματισμό της εκφράζει η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας για τις πρόσφατες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Ελαφρά ανοδικό το πρώτο φετινό εξάμηνο σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών.

Fieratex: Άνοδος στο εξάμηνο, αλλά...

Τον προβληματισμό της εκφράζει η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας παραγωγής ενδυμάτων Fieratex για τις τελευταίες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και ειδικότερα για το κλείσιμο των τραπεζών.

Σύμφωνα λοιπόν με κύκλους που πρόσκεινται στην βορειοελλαδίτικη εταιρεία, το ύψος των δανειακών της υποχρεώσεων δεν είναι μεγάλο και γενικά συνδέεται με το κεφάλαιο κίνησης που χρειάζεται η διαδικασία της παραγωγής και των πωλήσεων.

«Ωστόσο, ρευστότητα με τις τράπεζες κλειστές δεν μπορεί να εξασφαλιστεί και αυτό μας προβληματίζει έντονα. Το μόνο θετικό είναι πως παραδοσιακά κάθε Αύγουστο οι κλωστοϋφαντουργίες δεν δουλεύουν, ωστόσο το ζήτημα της συμφωνίας με την Ευρώπη, της αποκατάστασης της ομαλότητας και του ανοίγματος των τραπεζών είναι πολύ σημαντικό για όλους», δηλώθηκε χαρακτηριστικά.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι πωλήσεις της εταιρείας εμφάνισαν περιορισμένη άνοδο.

«Το 2014 έκλεισε για την εταιρεία με ένα σαφώς θετικό EBITDA (+932 χιλ. ευρώ) και η φετινή χρονιά ξεκίνησε με καλύτερες προοπτικές λόγω και της υποχώρησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Ωστόσο, ενώ αρχικά είδαμε κάποια θετική επίδραση και αύξηση του όγκου των πωλήσεών μας, στη συνέχεια επέδρασε αρνητικά η αυξημένη αβεβαιότητα γύρω από τη χώρα και την εξυπηρέτηση των δανειακών της αναγκών. Οι πελάτες του εξωτερικού έδειξαν κουμπωμένοι, καθώς θέλουν να είναι εξασφαλισμένοι ότι θα παραλάβουν ομαλά τις παραγγελίες τους.

Τώρα πρέπει να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ομαλότητα, όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας», κατέληξαν οι ίδιοι κύκλοι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v