Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Viohalco: Απόφαση της ΓΣ για απορρόφηση της Σιδενόρ

Ολα τα στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού της Σιδενόρ, θα μεταβιβασθούν στη Viohalco, στη λογιστική τους αξία κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Viohalco: Απόφαση της ΓΣ για απορρόφηση της Σιδενόρ

Στις 10 Ιουλίου 2015, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Viohalco ενέκρινε τη Διασυνοριακή Συγχώνευση με απορρόφηση από τη Viohalco SA της εισηγμένης Ελληνικής εταιρείας Σιδενόρ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ως αποτέλεσμα της διασυνοριακής συγχώνευσης, όλα τα στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού της Σιδενόρ, θα μεταβιβασθούν στη Viohalco, στη λογιστική τους αξία κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014 και όλες οι εργασίες της Σιδενόρ που διενεργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2015, θα θεωρούνται, για λογιστικούς και φορολογικούς σκοπούς, ότι διενεργούνται για λογαριασμό της Viohalco.

Ως αντάλλαγμα για τη μεταβίβαση του ενεργητικού και του παθητικού της Σιδενόρ, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της Viohalco κατά το ποσό € 12.669.660,51 έτσι ώστε να ανέλθει από €104.996.194,19 σε €117.665.854,70.

Με την ολοκλήρωση της ανωτέρω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, θα εκδοθούν 13.553.338 νέες μετοχές της Viohalco, οι οποίες θα κατανεμηθούν χωρίς επιπλέον καταβολή μετρητών στους μετόχους της Σιδενόρ (εκτός της Viohalco) σε ανταλλαγή των μετοχών τους στη Σιδενόρ.

Αυτό αντιστοιχεί σε σχέση ανταλλαγής μία μετοχή Viohalco για 2,28000002656172 μετοχές Σιδενόρ.

Η Διασυνοριακή Συγχώνευση θα ολοκληρωθεί την ημερομηνία κατά την οποία ο Βέλγος συμβολαιογράφος που είναι αρμόδιος για τον έλεγχο της νομιμότητας της Διασυνοριακής Συγχώνευσης (i) θα έχει λάβει από το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού το πιστοποιητικό πριν από τη συγχώνευση με το οποίο θα βεβαιώνεται η ορθή εκτέλεση των πράξεων και των διατυπώσεων που προηγούνται της Διασυνοριακής Συγχώνευσης σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο, και (ii) μετά τη λήψη του πιστοποιητικού πριν από τη συγχώνευση, θα έχει επιβεβαιώσει ότι η Διασυνοριακή Συγχώνευση έχει
ολοκληρωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v