Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύλλογος Εργαζομένων Alpha Bank: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση

«Υποχρέωση και καθήκον πλέον να βοηθήσουμε όλοι με αποφασιστικότητα στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους. Επίθεση στην κυβέρνηση για τα capital controls και την εικόνα του κλάδου.

Σύλλογος Εργαζομένων Alpha Bank: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση

«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και οι αρνητικές επιπτώσεις έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας της Ελληνικής Οικονομίας», υποστηρίζει ανακοίνωση των εργαζομένων της Alpha Bank.

Όπως αναφέρει «το κλείσιμο των Τραπεζών και η επιβολή των capital controls πάγωσαν κάθε οικονομική δραστηριότητα με αποτέλεσμα, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, μέσα σε 20 ημέρες να χαθούν 8 δισ. ευρώ!, να αυξηθούν οι δανειακές ανάγκες κατά 26 δισ. ευρώ, να αυξηθεί το δημόσιο χρέος που θα πλησιάσει το 200% του ΑΕΠ το 2017, να μειωθούν κατά 10,7 δισ. ευρώ τα αποθεματικά των φορέων (ασφαλιστικά Ταμεία κλπ) προκειμένου η Κυβέρνηση να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του Δημοσίου και να γίνει μια απόλυτη στάση πληρωμών τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα».

Στην ανακοίνωση ο σύλλογος εργαζομένων επιτίθεται στην κυβέρνηση διερωτώμενος «αν δεχθούμε τις λάθος πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων της τελευταίας πενταετίας πώς πρέπει να κρίνουμε το τελευταίο πεντάμηνο;».

Ταυτόχρονα σημειώνει πως «το Τραπεζικό μας σύστημα είναι βαριά τραυματισμένο. Όμως είναι υποχρέωση και καθήκον πλέον να βοηθήσουμε όλοι με αποφασιστικότητα στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ώστε η οικονομία και οι Τράπεζες σταδιακά να περάσουν στην ανάκαμψη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολιτική σταθερότητα και ειδικότερα για τις Τράπεζες η αποκατάσταση της ρευστότητας. Ακόμη και κάτω από το καθεστώς των περιορισμών κεφαλαίων οι Τράπεζες πρέπει να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις και να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» που συνολικά προσεγγίζουν τα 80 δισ. ευρώ».

«Ειδικότερα στη δική μας Τράπεζα, την Alpha Bank, είμαστε σίγουροι ότι όπως αντέξαμε στο παρελθόν συνεχίζουμε ακόμη και σε τραγικές συνθήκες όπως είναι οι σημερινές να διατηρούμε την αισιοδοξία μας. Εγγύηση είναι η ιστορία της Τράπεζας αλλά και η συμμετοχή και στήριξη ισχυρών διεθνών επενδυτών!», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v