Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Τα νέα σήματα θα εξισορροπήσουν τις πιέσεις

Πτώση πωλήσεων στην Ελλάδα σε ομοειδή βάση, που «σώθηκε» από την προσθήκη των Νοxzema και AVA. Σταθερά ανοδικές πωλήσεις στη ΝΑ. Ευρώπη. Ανεπηρέαστη η τροφοδοσία του ομίλου μέσω λογαριασμών εξωτερικού.

Σαράντης: Τα νέα σήματα θα εξισορροπήσουν τις πιέσεις

Σαφή επίπτωση που μεταφράζεται σε πτώση πωλήσεων μέσα στον Ιούλιο καταγράφει ο όμιλος Σαράντη μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την επιβολή capital controls.

Σύμφωνα με στοιχεία που μεταδόθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για τα μεγέθη του α' εξαμήνου της χρήσης, οι ομοειδείς πωλήσεις του ομίλου τον Ιούλιο στην εσωτερική αγορά υποχώρησαν κατά 20%. Με την προσθήκη ωστόσο των σημάτων Noxzema και AVA, τα οποία ενσωματώθηκαν στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου το 2015, οι πωλήσεις του τρέχοντος μήνα περιόρισαν τις απώλειες σε ποσοστό 14%-15%.

Ο όμιλος παραδέχθηκε ότι οι επιπτώσεις από την τρέχουσα συγκυρία θα αποτυπωθούν στο β' εξάμηνο, αν και υποστήριξε ότι η προσθήκη των νέων σημάτων θα εξισορροπήσει τις πιέσεις. Σύμφωνα με την κ.Ε.Παππά, IR του ομίλου, αν οι πιέσεις διατηρηθούν σε αυτό το επίπεδο τότε η αρχική πρόβλεψη της εταιρίας θα διατηρηθεί ως έχει, καθώς θα υπάρξουν μέτρα αντιστάθμισης των απωλειών. Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της πρόβλεψης μεγεθών για το 2015, αν υπάρξουν στοιχεία περαιτέρω επιδείνωσης. Έως σήμερα ο όμιλος συνεχίζει να κινείται με αύξηση ενοποιημένων πωλήσεων κατά 9%.

Σε απόλυτα συγκρίσιμη βάση χωρίς την προσθήκη των Noxzema, AVA στην Ελλάδα και της Astrid στην Τσεχία, η αύξηση θα περιοριζόταν στο 1%. Σημειώνεται ότι η επίδοση του ομίλου στη ΝΑ. Ευρώπη όπου πραγματοποιείται το 60% των πωλήσεών του, παραμένει ισχυρή στο +8,5% για το επτάμηνο του 2015.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή και τον εμπορικό του κύκλο, ο όμιλος δεν επηρεάστηκε από τις πρόσφατες εξελίξεις, καθώς διατηρεί το σύνολο των διαθεσίμων του σε λογαριασμούς εξωτερικού από τους οποίους καλύπτει απρόσκοπτα τις υποχρεώσεις του.

Πέραν της υποστήριξης από τα νέα σήματα, ο όμιλος προχωρά και σε άλλες ενεργές πολιτικές όπως στην αναθεώρηση των συμβολαίων που διατηρεί με το πελατολόγιό του προκειμένου να αποφύγει επισφάλειες. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι θα προχωρήσει σε εκτεταμένες περικοπές κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v