Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lafarge: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για ΑΓΕΤ Ηρακλής

Στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής που δεν κατέχει προέβη στις 30 Ιουλίου η ισπανική Lafarge Cementos. Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται σε 1,23 ευρώ ανά μετοχή.

Lafarge: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για ΑΓΕΤ Ηρακλής

Η ισπανική ανώνυμη εταιρία Lafarge Cementos SAU, με έδρα στη Montcada I Reixac, στη Βαρκελώνη ανακοινώνει την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,70 ευρώ έκαστη της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Μέσω της δημόσιας πρότασης, η Lafarge δεσμεύεται να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής, τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, κατά τη 10η/07/2015. Συνεπώς, οι μετοχές που αποτελούν το αντικείμενο της δημόσιας πρότασης ανέρχονται σε 7.829.304, κι αντιπροσωπεύουν ποσοστό ίσο με το 11,01% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας.

Η Lafarge προσφέρει για κάθε μετοχή της δημόσιας πρότασης που προσφέρεται έγκυρα 1,23 ευρώ τοις μετρητοίς, το οποίο ισούται με τη μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της εταιρίας κατά τους τελευταίους 6 μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει τη δημόσια πρόταση, ήτοι πριν από τη 10η Ιουλίου 2015.

Σημειώνεται ότι από το καταβλητέο προσφερόμενο τίμημα θα αφαιρεθεί το ποσό που αναλογεί στο φόρο εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης, σήμερα ανερχόμενο σε 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής για τη μεταβίβαση των μεταβιβαζόμενων μετοχών στον προτείνοντα. Η αξία της συναλλαγής επί της οποίας υπολογίζεται ο εν λόγω φόρος εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης είναι η υψηλότερη μεταξύ του προσφερόμενου τιμήματος και της τιμής κλεισίματος στο Χ.Α. κατά την ημερομηνία πριν από την αίτηση για τη μεταβίβαση των μετοχών στο Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε. (ΕΛ.Κ.Α.Τ.).

Σημειώνεται ότι ο προτείνων θα αναλάβει την καταβολή των δικαιωμάτων υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ. ύψους 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης, κατά συνέπεια, οι αποδεχόμενοι μέτοχοι θα λάβουν το συνολικό ποσό του προσφερόμενου τιμήματος χωρίς να αφαιρεθούν τα ανωτέρω δικαιώματα εκκαθάρισης αλλά μειωμένο κατά το ποσό του προαναφερόμενου φόρου.

Η περίοδος αποδοχής, σύμφωνα με το άρθρο 18(2) του Νόμου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αποδεχόμενοι μέτοχοι μπορούν να δηλώσουν ότι αποδέχονται τη δημόσια πρόταση, θα ξεκινήσει από τη δημοσίευση του πληροφοριακού δελτίου, όπως αυτό θα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ως σύμβουλος του προτείνοντος για τους σκοπούς της δημόσιας πρότασης ενεργεί η BNP Paribas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v