Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα capital controls αύξησαν τα ανεξόφλητα χρέη προς τη ΔΕΗ

Το ηλεκτρονικό σύστημα SAP εντοπίζει καταναλωτές που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και δεν πληρώνουν. Η ΔΕΗ σχεδιάζει νέα τιμολογιακή πολιτική που θα επιβραβεύει τους καλοπληρωτές.

Τα capital controls αύξησαν τα ανεξόφλητα χρέη προς τη ΔΕΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Καθημερινή της Κυριακής τα capital controls τίναξαν κυριολεκτικά στον αέρα την πρώτη προσπάθεια της ΔΕΗ να ανακόψει τον υψηλό ρυθμό αύξησης των ανεξόφλητων οφειλών που απειλούν να στεγνώσουν τη ρευστότητά της.

Οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 200 εκατ. ευρώ αγγίζοντας τα 2 δισ., μεταδίδει ο SKAI.

Κύμα απλήρωτων λογαριασμών εμφανίζεται και στον κλάδο τηλεπικοινωνιών με τις επιπρόσθετες οφειλές καταναλωτών να υπολογίζονται σε 50 εκ. ευρώ κατά τον μήνα Ιούλιο.

Όπως τονίζει στο ρεπορτάζ της η ΚτΚ, το ηλεκτρονικό σύστημα SAP εντοπίζει καταναλωτές που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και δεν πληρώνουν.

Σε αυτό το δυσχερές πλαίσιο, η ΔΕΗ φέρεται να σχεδιάζει τη νέα τιμολογιακή πολιτική της, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο και η οποία μεταξύ άλλων θα επιβραβεύει τους καλοπληρωτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v