Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Προσγειώνει» η ΕΒΖ τις προσδοκίες για... αυγουστιάτικο ντιλ

«Ουδεμία πρόσκληση για υποβολή οποιασδήποτε πρότασης συνεργασίας έχει υποβληθεί από οποιοδήποτε εμπλεκόμενο μέρος», διευκρινίζει η εταιρεία, όταν ο διευθύνων σύμβουλος έκανε λόγο για επικείμενο ντιλ με Βραζιλιάνους ακόμα και εντός Αυγούστου.

«Προσγειώνει» η ΕΒΖ τις προσδοκίες για... αυγουστιάτικο ντιλ

Οι υπογραφές με βραζιλιανικό όμιλο που θα οδηγούσαν σε συμφωνία ακόμα και εντός Αυγούστου μετατράπηκαν σε «ουδεμία πρόσκληση για υποβολή οποιασδήποτε πρότασης συνεργασίας έχει υποβληθεί από οποιοδήποτε εμπλεκόμενο μέρος».

Ο λόγος για την ΕΒΖ και τις δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Γιαννακίδης. Σε αυτές μίλησε για επικείμενη συμφωνία με όμιλο εταιρειών που έχει έδρα τη Βραζιλία, εκτιμώντας μάλιστα ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα οδηγήσει σε επενδύσεις ακόμα και πάνω από 50 εκατ. ευρώ.

Στο ΑΠΕ ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε πως «οι πρώτες εντυπώσεις του τεχνικού κλιμακίου είναι άκρως θετικές", επισημαίνοντας πως "προς το παρόν έχουν επισκεφτεί το εργοστάσιό της στις Σέρρες και εντός των επόμενων ημερών θα βρεθούν σε Πλατύ και Ημαθία, ενώ εντός του Οκτωβρίου θα μεταβούν και στις εγκαταστάσεις της ελληνικής βιομηχανίας στη Σερβία".

"Στόχος των ξένων είναι να επενδύσουν ακόμα και παραπάνω από 50 εκατ. ευρώ στην EΒΖ, αφού στα πλάνα τους είναι και η μετατροπή κάποιων εργοστασίων σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης", ανέφερε ο κ. Γιαννακίδης. Πρόσθεσε ότι με τη συνεργασία των δύο πλευρών, που αναμένεται αρχικά να είναι πενταετούς διάρκειας, η EΒΖ καλείται να λειτουργήσει και ως ενδιάμεσος μεταποιητικός σταθμός για λογαριασμό του ξένου ομίλου, που θα "στέλνει σε εμάς ποσότητες ακατέργαστης ζάχαρης, εμείς θα τη μετατρέπουμε σε λευκή κρυσταλλική και στη συνέχεια θα εξάγεται και στη Ρωσία, όπου έχουν συμφωνία για εξαγωγή 3 εκατ. τόνων ζάχαρης", όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της EΒΖ.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που ζήτησε διευκρινίσεις. Από την απάντηση της EBZ διαφαίνεται πως η όποια συμφωνία έχει ακόμα… δρόμο.

«Στο πλαίσιο της λειτουργικής αναδιάρθρωσης της EΒΖ ΑΕ και της εκπόνησης σχεδίου επιχειρηματικής δράσης (business plan), εξετάζονται πάσης φύσεως εμπορικές ή άλλες στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνίες. Υπό το ως άνω πρίσμα, κλιμάκια ομίλου εταιρειών επισκέπτονται τις ημέρες αυτές τις εγκαταστάσεις της EΒΖ ΑΕ και συναντώνται με στελέχη της εταιρείας. Κατά τα λοιπά και καθορίζοντας στην προσήκουσα διάσταση δηλώσεις που αποδίδονται σε νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας, ουδεμία πρόσκληση για υποβολή οποιασδήποτε πρότασης συνεργασίας έχει υποβληθεί από οποιοδήποτε εμπλεκόμενο μέρος, καθώς επίσης ουδεμίας μορφής δέσμευση υφίσταται για την ΕΒΖ ΑΕ, ενώ το χρονοδιάγραμμα των ως άνω συναντήσεων παραμένει ανοικτό», τονίζει.

Σημείωσε δε, ότι "η συμφωνία αυτή θα δώσει άλλον αέρα στη βιομηχανία, αφού θα δουλεύουμε οκτώ μήνες τον χρόνο, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ασχοληθούμε και με τα εγχώρια τεύτλα, που ευχόμαστε να πολλαπλασιαστούν".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v