Κυριακίδης Μάρμαρα: Ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών

Η συνεχιζόμενη υψηλή ζήτηση στην Κίνα και η επέκταση σε νέες αγορές όπως η Ρωσία κάνει τη διοίκηση του ομίλου να αισιοδοξεί για το μέλλον. Ανοδικά τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου παρά την καταγραφή έκτακτων αρνητικών αποτελεσμάτων.

Κυριακίδης Μάρμαρα: Ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών

Σημαντική βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε ο όμιλος Κυριακίδη το πρώτο μισό του 2015.

Συγκεκριμένα:

• Οι πωλήσεις αυξήθηκαν από τα 20,5 στα 23,59 εκατ. ευρώ.

• Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανέβηκαν από τα 8,9 στα 11,2 εκατ. ευρώ.

• Τα προ φόρων αποτελέσματα βελτιώθηκαν από τα 7,6 στα 8,27 εκατ. ευρώ.

• Και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 5,77 έναντι 5,44 εκατ. ευρώ.

• Τα προ φόρων κέρδη επηρεάστηκαν αρνητικά κατά 977 χιλ. ευρώ, εξαιτίας της ζημίας που κατέγραψε το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο που διαθέτει η εισηγμένη, ύψους 4,869 εκατ. ευρώ.

• Στις 30/6/2015 το ύψος των ιδίων κεφαλαίων είχε αυξηθεί στα 46,18 εκατ. ευρώ, ενώ ο Όμιλος διέθετε θετικό καθαρό ταμείο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ (διαθέσιμα μείον σύνολο τραπεζικού δανεισμού), ακόμη και χωρίς τον συνυπολογισμό του επενδυτικού χαρτοφυλακίου που διαθέτει.

Σχολιάζοντας τους κινδύνους του β' εξαμήνου, η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε: «Ο όµιλος εκτίθεται σε χρηµατοοικονοµικούς κινδύνους όπως κινδύνους αγοράς (µεταβολές σε συναλλαγµατικές ισοτιµίες, επιτόκιο, τιµές αγοράς), πιστωτικό κίνδυνο, κίνδυνο ρευστότητας. Οι κίνδυνοι αυτοί δεν αναµένεται και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα επηρεάσουν σηµαντικά τον όµιλο στο Β' εξάµηνο του 2015.

Υπήρξε δυσλειτουργία για σύντοµο χρονικό διάστηµα και κατά βάση στην προµήθεια πρώτων υλών από το εξωτερικό από την επιβολή των capital controls, όµως η εταιρεία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειµένου να υπερκεράσει το εµπόδιο αυτό».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του ομίλου, σημειώνεται πως «το δεύτερο εξάµηνο του 2015 οι πωλήσεις του οµίλου αναµένεται να αυξηθούν σε σχέση µε αυτά του α' εξαµήνου του 2015. Η διοίκηση είναι συγκρατηµένα αισιόδοξη ως προς την εξέλιξη των πωλήσεων, γιατί τα µηνύµατα από τις εµπορικές συµφωνίες που διαπραγµατεύεται και από αυτές που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Η µεγάλη ανάπτυξη της κινεζικής οικονοµίας τα τελευταία χρόνια συντηρεί ένα σηµαντικό τζίρο για την εταιρεία, ο οποίος αναµένεται να συνεχιστεί και στην επόµενη χρήση.

Η εταιρεία ξεκίνησε πλέον να δραστηριοποιείται και στην αγορά της Ρωσίας, µε τη συµµετοχή της σε εκθέσεις προσπαθώντας να διεισδύσει στον τοµέα των κατασκευών µε την προώθηση των νέων καινοτόµων προϊόντων της στον κλάδο των κονιαµάτων και στον τοµέα της επένδυσης των κτιρίων µε την γκάµα των λευκών µαρµάρων που διαθέτει. Τα αποτελέσµατα αναµένεται να είναι θετικά. Αυτό θα επιτευχθεί µε τη διατήρηση του µικτού κέρδους και την εφαρµογή προγράµµατος περιορισµού και βελτιστοποίησης των εξόδων διοίκησης και διάθεσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v