Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταξύ των κορυφαίων πανελλαδικά ο απολογισμός υπευθυνότητας της Interamerican

Η απολογιστική έκθεση της εταιρείας κατατάχθηκε στη 2η θέση επίδοσης, στο σύνολο των εκδιδoμένων Απολογισμών στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη και αξιολόγηση από την επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Επιχειρησιακής Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μεταξύ των κορυφαίων πανελλαδικά ο απολογισμός υπευθυνότητας της Interamerican

Στο υψηλότερο επίπεδο επίδοσης Α+, όσον αφορά στην κάλυψη των δεικτών του προτύπου Global Reporting Initiative (GRI-GR3.1), έφθασε ο τελευταίος Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Interamerican.

Ταυτόχρονα, η απολογιστική έκθεση της εταιρείας κατατάχθηκε στη 2η θέση επίδοσης, στο σύνολο των εκδιδoμένων Απολογισμών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την μελέτη και αξιολόγησή τους από την επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Επιχειρησιακής Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μελέτη μοναδικά αντιπροσωπευτική στη χώρα μας, από την άποψη της επιστημονικής–τεχνικής προσέγγισης και αναλυτικής αξιολόγησης καθώς και της έκτασης των αξιολογηθέντων Απολογισμών, που φέρει το κύρος της δημοσίευσής της σε διεθνείς επιστημονικές εκδόσεις.

Ο Απολογισμός ΕΚΕ της Interamerican αξιολογήθηκε σε μία σειρά ενοτήτων αναφοράς σχετικών με τη στρατηγική, το προφίλ, τις παραμέτρους της απολογιστικής έκθεσης, τη διακυβέρνηση, τις ανειλημμένες δεσμεύσεις της εταιρείας και τη διαβούλευση (διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη), την οικονομική – περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση (τρίπτυχο αειφόρου ανάπτυξης), τις εργασιακές πρακτικές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπευθυνότητα για προϊόντα και υπηρεσίες (αγορά, πελάτες).

Συνεκτιμήθηκε, σύμφωνα με το μοντέλο αξιολόγησης που εφαρμόζει η επιστημονική ομάδα, ο συντελεστής βαρύτητας του Απολογισμού ως προς τις τρεις βασικές αρχές πρακτικών λογοδοσίας: την ουσιαστικότητα, την αξιοπιστία και τη συμπερίληψη των ενδιαφερόμενων μερών. Ο συντελεστής αυτός, με άριστα το 4 ως προς την πληρότητα αναφοράς, για την έκθεση της Interamerican υπολογίστηκε στο 2,7.

"Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Interamerican υπολογίζονται και έχουν ενσωματωθεί, με συνέπεια στις πρακτικές μας, οι αρχές που έχουν διακηρυχθεί για την αειφόρο ασφάλιση, για την τήρηση των οποίων η εταιρεία έχει δεσμευθεί στο επίπεδο των πρωτοβουλιών που υποστηρίζονται παγκοσμίως από τον ΟΗΕ. Η υπευθυνότητα της Interamerican ενισχύεται περαιτέρω, σύμφωνα με την σχεδιασμό μας, με τον εκσυγχρονισμό της διακυβέρνησης και την ενίσχυση της δημιουργικής παρουσίας της εταιρείας στην αγορά, της εστίασης στους ασφαλισμένους και με την ενδυνάμωση του κοινωνικού αποτυπώματος" τονίζει ο Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, αναφερόμενος στην εταιρική αντίληψη περί την υπευθυνότητα.

"Ο τακτικός και προοδευτικά εξελισσόμενος Απολογισμός ΕΚΕ της εταιρείας, αποτυπώνει τη συνέχεια μίας σε βάθος προσπάθειας, που εδραιώνεται στην εταιρική κουλτούρα και περνάει στη στρατηγική και στην πράξη οργανωμένα και μεθοδικά" επισημαίνει σχετικά ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων, επικοινωνίας και ΕΚΕ της Interamerican, καταλήγοντας: "Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ως μέτρο βελτίωσης, να έχουμε σε ετήσια βάση το αποτέλεσμα μιάς τόσο μεθοδικής, σοβαρής κριτικής αξιολόγησης, όπως αυτή της ομάδας εργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v