Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουτσολιούτσος (FFG): Δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην Κίνα

Εύνοια από συναλλαγματικές διαφορές καταγράφει στο α΄ εξάμηνο ο όμιλος Folli Follie Group. Θετική επιρροή από την παραγωγή στην Κίνα, ενώ την ίδια ώρα διατηρεί το εμπορικό momentum στην ευρύτερη Ασία. Δύσκολο αλλά με ευκαιρίες το περιβάλλον στην Ελλάδα.

Κουτσολιούτσος (FFG): Δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην Κίνα

Ανθεκτικός στις πιέσεις στην εσωτερική αγορά εμφανίζεται ο όμιλος Folli Follie Group, ο οποίος συνεχίζει ανεπηρέαστος τις δραστηριότητες τους στην Κίνα και τη ΝΑ. Ασία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου του 2015, πως στην Ελλάδα το περιβάλλον παραμένει εξαιρετικά δύσκολο, οδηγώντας τον όμιλο σε διαρκή πίεση των τιμών του, ωστόσο ανάφερε ότι ο όμιλος κερδίζει μερίδια μέσω των βασικών του δραστηριοτήτων όπως τα πολυκαταστήματα και η λιανική/χονδρική διανομή ενδυμάτων.

Συμπλήρωσε πως η επιβολή των capital controls επηρέασε αρνητικά το γ΄ τρίμηνο της χρήσης που διανύουμε, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις του ομίλου να περιοριστούν τον Ιούλιο στο επίπεδο του αντίστοιχου περυσινού μήνα, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο Αύγουστος κατέγραψε ανάκαμψη υποβοηθούμενος από το τουριστικό ρεύμα.

Σε ότι αφορά την εισαγωγική δραστηριότητα του ομίλου, ξεκαθάρισε πως παρά τα εμπόδια από τους τραπεζικούς περιορισμούς, τόσο οι μακροχρόνιες σχέσεις με τους διεθνείς προμηθευτές όσο και το γεγονός ότι ο όμιλος διατηρεί τον κύριο όγκο των διαθεσίμων κεφαλαίων του στο εξωτερικό, βοήθησαν στην απρόσκοπτη προμήθεια προϊόντων. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η διαδικασία εισαγωγών βελτιώνεται σταδιακά, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις.

Όσον αφορά την Κίνα, όπου ο όμιλος διαθέτει μεγάλη έκθεση μέσω του brand Folli Follie και εσχάτως μέσω της Links of London, ο κ. Κουτσολιούτσος παρατήρησε πως, εκτός από μια επιβράδυνση στο ρυθμό αύξησης των συμβάσεων franchise, η δραστηριότητα του ομίλου παραμένει ανεπηρέαστη από τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα.

Ο ίδιος ανάφερε ότι δεν έχει παρατηρηθεί επιβράδυνση της ζήτησης και πως ο όμιλος επικεντρώνεται στην ανάπτυξή του σε μικρότερες πόλεις στην κινεζική ενδοχώρα. Σήμερα τα 2/3 του δικτύου ελέγχονται από τον όμιλο και το 1/3 από franchisees. ωστόσο ο στόχος ανάφερε πως είναι ο λόγος αυτός να αλλάξει ώστε το δίκτυο να ανήκει 50% στον όμιλο και 50% σε ιδιώτες συνεργάτες.

Πέραν της εμπορικής δραστηριότητας, ο όμιλος σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο, ευνοείται σημαντικά στον τομέα της παραγωγής, που ο κύριος όγκος του πραγματοποιείται στην Κίνα, εξαιτίας της υποτίμησης του γουάν.

Εξάλλου, στο α΄ εξάμηνο του 2015, ο όμιλος κατέγραψε σημαντικά συναλλαγματικά κέρδη, με αποτέλεσμα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του να παρουσιάσει αύξηση κατά 24,1%, αν και η οργανική ανάπτυξή του -χωρίς τη συναλλαγματική επίδραση- θα ήταν στο επίπεδο του 8%.

Σε ότι αφορά τις χρηματοοικονομικές επιδόσεις, ο όμιλος παρουσίασε θετικό cash flow (29 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο), τάση που ο κ. Κουτσολιούτσος εκτίμησε ότι θα διατηρηθεί για το σύνολο της χρήσης. Αν και θεώρησε πρόωρο να κάνει πρόβλεψη για τις επιδόσεις στο σύνολο της χρήσης, εκτίμησε επίσης ότι ο όμιλος θα καταφέρει να παρουσιάσει διψήφια ανάπτυξη πωλήσεων και κερδών για το σύνολο του 2015.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή ο κ. Κουτσολιούτσος επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την εισαγωγή του ομίλου σε ξένο χρηματιστήριο, δεδομένης της διεθνούς έκθεσής του και των αδυναμιών της εσωτερικής κεφαλαιαγοράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v