Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμετοχή της IDE στην άσκηση Smart Energy του ΝΑΤΟ

Η IDE συμμετείχε με το Υβριδικό Σύστημα HG-10K-20, το οποίο παράγει, αποθηκεύει και διαχειρίζεται ηλεκτρική ισχύ προερχόμενη από συμβατικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συμμετοχή της IDE στην άσκηση Smart Energy του ΝΑΤΟ
H Intracom Defense Electronics (IDE) συμμετείχε στην άσκηση Smart Energy "Capable Logistician 2015ΆΆ (CL15) του ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα στην Ουγγαρία.

Κύριο αντικείμενο της άσκησης ήταν οι εφαρμογές ευέλικτης παροχής και διαχείρισης ενέργειας σε πραγματικό περιβάλλον στρατοπέδευσης και συμμετείχαν 14 εταιρίες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Η IDE συμμετείχε με το Υβριδικό Σύστημα HG-10K-20, το οποίο παράγει, αποθηκεύει και διαχειρίζεται ηλεκτρική ισχύ προερχόμενη από συμβατικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Στην άσκηση CL 15 το Υβριδικό Σύστημα HG-10K-20 τροφοδότησε κρίσιμες και ζωτικές εγκαταστάσεις με ηλεκτρική ισχύ σε συνθήκες που διέπονταν από συγκεκριμένα επιχειρησιακά σενάρια και απέδειξε την ικανότητα του συστήματος να λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα συστήματα διαφόρων χωρών.

Σύμφωνα με την εταιρία, το σύστημα HG-10K-20 ανήκει στη σειρά Υβριδικών Συστημάτων HEPS (Hybrid Electrical Power Systems) της IDΕ και είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας αυτοχρηματοδοτούμενης ερευνητικής και αναπτυξιακής προσπάθειας σε νέες τεχνολογίες παροχής ενέργειας. Η σειρά των συστημάτων HEPS της IDΕ περιλαμβάνει εξελιγμένα Συστήματα Ενέργειας για εφαρμογές στρατιωτικών εγκαταστάσεων, μεταφερόμενων μονάδων και συστήματα ενσωματωμένα σε ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα, προσφέροντας μειωμένη κατανάλωση καυσίμων, υψηλή αυτονομία και σημαντική μείωση κόστους του κύκλου ζωής.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του NATO και των χωρών-μελών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v