Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Περιστέρης: Να προχωρήσουμε σε μαζικό επαναπατρισμό κεφαλαίων

"Εμείς στηρίξαμε έμπρακτα τις ελληνικές τράπεζες κόντρα στο ρεύμα και στις συμβουλές που δεχόμασταν" υποστήριξε ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. "Δεν θα υπάρξει ελληνική επιχειρηματικότητα αν δεν στηριχθούν άμεσα οι τράπεζες".

Γ. Περιστέρης: Να προχωρήσουμε σε μαζικό επαναπατρισμό κεφαλαίων

Πρόσκληση προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως, αλλά και προς τους ιδιώτες να επαναφέρουν άμεσα στις ελληνικές τράπεζες τα διαθέσιμά τους απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης, στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου.

Σε σχέση με τα προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος (capital controls, έλλειψη κεφαλαίων κλπ.) και πώς αυτά επηρεάζουν την λειτουργία του ομίλου ο κ. Περιστέρης επεσήμανε ότι "καθ’ όλη την διάρκεια της κρίσης, συνεχώς κι αδιαλείπτως μέχρι και σήμερα, εμείς επιλέξαμε να διατηρήσουμε το σύνολο των διαθεσίμων μας στις ελληνικές τράπεζες. Δεν νομίζω ότι έκαναν το ίδιο πολλές ελληνικές εταιρείες. Ζούμε καθημερινά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια ελληνική επιχείρηση λόγω της κρίσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό, όπου παλεύουμε με άνισους όρους να πάρουμε κάποιο έργο και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές εταιρείες να μην υποστηρίζονται από ένα ισχυρό και σταθερό εγχώριο τραπεζικό σύστημα".

Οπως υποστήριξε ο Γ. Περιστέρης, "εμείς πήραμε από την πρώτη στιγμή την δύσκολη αλλά σωστή κατά τη γνώμη μας απόφαση, να στηρίξουμε έμπρακτα τις ελληνικές τράπεζες και την ελληνική οικονομία, κόντρα στο ρεύμα αλλά και στις συμβουλές που δεχόμασταν. Επιμείναμε σε αυτή την απόφασή μας σε όλες τις φάσεις της κρίσης, ακόμα και στις πιο δύσκολες, τόσο επενδύοντας περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ μέσα στην κρίση όσο και διατηρώντας όλα τα διαθέσιμά μας στις ελληνικές τράπεζες. Θεωρούμε ότι το ίδιο έπρεπε να κάνουν όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, έστω και τώρα, πρέπει μαζικά οι ελληνικές εταιρείες αλλά και οι ιδιώτες να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους".

"Δεν θα υπάρχει σοβαρή ελληνική επιχειρηματικότητα, αν δεν υποστηριχθεί άμεσα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Π.χ. ελάχιστα πράγματα θα είχαμε πετύχει όλοι μας στο εξωτερικό, όπως π.χ. στα Βαλκάνια, αν δεν υποστηριζόμασταν από τις ελληνικές τράπεζες. Κι αν δεν υπάρξει άμεσα στήριξη των τραπεζών, πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων", τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v