Aegean: Ανέκαμψαν οι κρατήσεις μετά τον Ιούλιο

«Δεν ήταν τόσο δραματική όσο φοβόμασταν» η πτώση του Ιουλίου στις κρατήσεις λόγω των capital controls, τόνισε η διοίκηση της αεροπορικής. Τις επόμενες εβδομάδες οι αποφάσεις για τη χωρητικότητα. Σημαντικές κινήσεις hedging για 2016 και 2017.

Aegean: Ανέκαμψαν οι κρατήσεις μετά τον Ιούλιο

Προσεκτική για τις εφετινές προοπτικές εμφανίστηκε η διοίκηση της Aegean στο conference call μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ωστόσο, η διοίκηση της αεροπορικής καθησύχασε τους επενδυτές ότι η αρχική υποχώρηση στις κρατήσεις τον Ιούλιο "δεν ήταν τόσο δραματική όσο φοβόμασταν" και ακολούθησε μια περίοδος ομαλοποίησης και ανάκαμψης, σύμφωνα με την Eurobank Equities.

Οσον αφορά στη χωρητικότητα, τονίστηκε ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι λιγότερο επιθετικός σε όρους ανάπτυξης της χωρητικότητας. Η Aegean θα λάβει τις αποφάσεις της για το 2016 τις επόμενες εβδομάδες, διατηρώντας σημαντική ευελιξία. 

Οσον αφορά στις κινήσεις αντιστάθμισης (hedging), η εταιρία έχει ήδη προχωρήσει σε hedging του 62% των αναγκών του 2016 στα ελκυστικά επίπεδα των 60 δολαρίων το βαρέλι. Επίσης, παρακολουθεί τα δεδομένα στις αγορές για να προχωρήσει σε hedging μέρους των αναγκών το 2017. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v