Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία ΕΛΠΑ-εργαζομένων για εξόφληση δεδουλευμένων

Η ΕΛΠΑ αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στους εργαζόμενους, στο τέλος κάθε εβδομάδας ποσό ίσο με το 70% των διαθεσίμων εσόδων του σωματείου, κατά την εβδομάδα που θα έχει προηγηθεί.

Συμφωνία ΕΛΠΑ-εργαζομένων για εξόφληση δεδουλευμένων
Τριμερής συνάντηση, για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΕΛΠΑ, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας υπό τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Ανδρέα Νεφελούδη και στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ κ. Θεόδωρος Κόκκινος και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΠΑ, κ. Ελευθέριος Φιλοσίδης, πρόεδρος, και Γεώργιος Βελισσαρίου, γενικός γραμματέας.

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης καταρτίστηκε μια συμβιβαστική πράξη που περιλαμβάνει ως αμοιβαία αποδεκτά τα ακόλουθα:

1. Εν όψει της συσσώρευσης οφειλών του σωματείου έναντι των εργαζομένων από δεδουλευμένες αποδοχές πολλών μηνών, η ΕΛΠΑ αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στους εργαζόμενους, στο τέλος κάθε εβδομάδας ποσό ίσο με το 70% των διαθεσίμων εσόδων του σωματείου, κατά την εβδομάδα που θα έχει προηγηθεί. Το ποσό αυτό θα διανέμεται στους εργαζόμενους ισόποσα.

2. Οι εκπρόσωποι του σωματείου αποδέχονται, εξαντλώντας κάθε όριο καλής πίστης, τον τρόπο αυτό τμηματικής εξόφλησης των απαιτήσεών τους.

3. Προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκκαθάριση του ανωτέρω ποσού κατά τρόπο διαφανή, συνίσταται Κοινή Επιτροπή αποτελούμενη από τρεις εκπροσώπους της διοίκησης της ΕΛΠΑ και τρεις εκπροσώπους των εργαζομένων. Στην Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει κάθε Παρασκευή, θα παρουσιάζεται από τους υπεύθυνους του λογιστηρίου αναλυτικά το ύψος των εσόδων και ο τρόπος διανομής τους στους εργαζόμενους, θα χορηγείται δε στους εκπροσώπους των εργαζομένων κάθε στοιχείο το οποίο ζητούν σε σχέση με την λογιστική κατάσταση του κοινωφελούς σωματείου ΕΛΠΑ.

4. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των ποσών στους εργαζόμενους κατά τα ανωτέρω, καθώς και στην περίπτωση αθέτησης της υποχρέωσης για παροχή στοιχείων προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η παρούσα συμφωνία δεν αναπτύσσει καμία δεσμευτικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v