Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 17,3 εκατ. για την Eurobank στην Κύπρο

Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν κατά 2,7% σε σχέση με το εξάμηνο του 2014 στα €33,1 εκ. Οι συσσωρευμένες προβλέψεις για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου ανήλθαν σε €79,1 εκ., ποσό που αντιστοιχεί στο 76% των δανείων σε καθυστέρηση.

Κέρδη 17,3 εκατ. για την Eurobank στην Κύπρο
Στα €17,3 εκ. ανήλθαν τα κέρδη της Eurobank Κύπρου το εξάμηνο του 2015 σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν κατά 2,7% σε σχέση με το εξάμηνο του 2014 στα €33,1 εκ., μείωση που αντικατοπτρίζει την ταχύτερη χρονικά μείωση των δανειακών επιτοκίων σε σύγκριση με τα επιτόκια καταθέσεων.

Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες που απορρέουν από συνήθεις τραπεζικές εργασίες ανήλθαν σε €8,3 εκ. σε σχέση με €4,6 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 82%.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανήλθε στο 27% και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1) στο 24%.

Οι καταθέσεις της τράπεζας ανέρχονται στα €2.782 εκ. και ο δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με δέσμευση καταθέσεων) ανέρχεται στο 35%.

Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ανέρχεται σε μόλις 6,4%.

Οι συσσωρευμένες προβλέψεις για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου ανήλθαν σε €79,1 εκ., ποσό που αντιστοιχεί στο 76% των δανείων σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών ή 60% των συνολικών μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, με βάση τα πρότυπα αναφοράς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών.

Ο δείκτης κόστους προς έσοδα βρίσκεται στο 29%.

«Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου παρά τις σημαντικές προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να διαχειριστεί τις εξελίξεις και να κρατήσει ανεπηρέαστη την χρηματοοικονομική της ευρωστία και την ικανότητα της να παρουσιάζει σταθερά επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, αποδεικνύοντας τις στέρεες βάσεις στις οποίες λειτουργεί αλλά και την συντηρητική της προσέγγιση στην ανάληψη κινδύνων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v