Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ψάχνει ο Λέανδρος Ρακιντζής στον ΟΛΠ

Πέντε πορίσματα για διαγωνισμούς έργων και προμηθειών του ΟΛΠ έχει ήδη παραδώσει στον εισαγγελέα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Σε εξέλιξη άλλες δύο έρευνες για την προμήθεια γερανογεφυρών.

Τι ψάχνει ο Λέανδρος Ρακιντζής στον ΟΛΠ

Μόνιμα πρέπει να μένει στον ΟΛΠ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής καθώς Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου του γραφείου του πρόσφατα ολοκλήρωσε πέντε έρευνες για υποθέσεις στο λιμάνι, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες δύο.

Οι πέντε ολοκληρωμένες εκθέσεις ελέγχου, που έχουν ήδη διαβιβαστεί στον υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, στον (πρώην) αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, αφορούν συγκεκριμένα έργα ή προμήθειες.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής προεντεταμένης τριώροφης αποθήκης Γ8-Γ9-Γ10 του ΟΛΠ στον λιμένα Ηρακλέους, την κατασκευή του νέου κρηπιδότοιχου εξυπηρέτησης κρουαζιεροπλοίων στην περιοχή Αγίου Νικολάου του κεντρικού λιμένα, την κατασκευή του κτιρίου διοίκησης στον προβλήτα Ι, του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στο Νέο Ικόνιο, τη σύμβαση παραχώρησης χρήσης τμήματος λιμενικής ζώνης για τη λειτουργία, ανάπτυξη και εκμετάλλευση Διεθνούς Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου και την παραγωγή μικρών έργων την περίοδο 2001-2004.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την προμήθεια έξι RMG (Γερανογεφυρών Ανοικτού Πυλώνα), ανυψωτικής ικανότητας φορτίου 40 τόνων, και για την προμήθεια τριών Γερανογεφυρών μεγέθους Super Post Panamax Ανοικτού Πυλώνα, ανυψωτικής ικανότητας φορτίου 65 τόνων.

Στο λιμάνι, όσοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση, υποστηρίζουν πως «το παιχνίδι θα χοντρύνει» τους επόμενους μήνες, όσο σκληραίνουν και τη στάση τους οι συνδικαλιστές της ΟΜΥΛΕ. Η άλλη πλευρά υποστηρίζει, όμως, πως ο ΟΛΠ αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια προνομιακό πεδίο δράσης συγκεκριμένων εργολάβων και μικροσυμφερόντων, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις εκθέσεις Ρακιντζή.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v