Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για έργο στη Ρουμανία

Η κοινοπραξία ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης της CNADNR, με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για έργο στη Ρουμανία
Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. σε απάντηση της με αρ. πρωτ. 3321/01.10.2015 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γνωστοποιεί ότι η Εθνική Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων και Εθνικών Οδών Ρουμανίας (CNADNR) ακύρωσε τον διαγωνισμό για το έργο κατασκευής του τμήματος Comarnic - Brasov του Αυτοκινητοδρόμου Βουκουρέστι - Brasov, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr.

Όπως αναφέρει η εταιρία, σε σχέση με το έργο παραχώρησης, το οποίο αφορά στη Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος Comarnic - Brasov του Αυτοκινητοδρόμου Βουκουρέστι - Brasov στη Ρουμανία, για το οποίο αναδείχθηκε μειοδότης, από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Ρουμανίας, που εκπροσωπείται από την CNADNR η κοινοπραξία εταιριών, στην οποία συμμετέχουν η θυγατρική της, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. (25%), η Vinci Concessions SAS (37,5%) και η STRABAG AG (37,5%), όπως αναφέρθηκε από την εταιρεία μας στην από 20.12.2013 ανακοίνωσή της, και ενώ εύλογα αναμενόταν η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για το έργο, η CNADNR αποφάσισε να ακυρώσει τον εν λόγω διαγωνισμό για λόγους οι οποίοι κείνται εκτός της σφαίρας ευθύνης της αναδόχου κοινοπραξίας, με ταυτόχρονη απαλλαγή της τελευταίας από οποιαδήποτε ευθύνη και υποχρέωση σχετιζόμενη με τη συμμετοχή της στον  διαγωνισμό.

Κατόπιν αυτού, η σύμπραξη εταιριών ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της εν λόγω απόφασης με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v