Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία για επαναλειτουργία του εργοστασίου της Shelman

Στην πρόσφατη συνέλευση των πιστωτών της ΣΕΛΜΑΝ στην Αθήνα, συζητήθηκε η πρόταση επενδυτών που αφορούσε στο εργοστάσιο της Κομοτηνής, δηλαδή το οικόπεδο, τα κτίρια και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που κατείχε η εταιρία.

Αισιοδοξία για επαναλειτουργία του εργοστασίου της Shelman

Μετά από μια περιπέτεια δύο ετών και αφού πέρασαν 16 σχεδόν μήνες από τότε που η εταιρία κηρύχθηκε σε πτώχευση, τον Μάιο του 2014, η βιομηχανία επεξεργασίας προϊόντων ξύλου ΣΕΛΜΑΝ βάζει πλώρη για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Κομοτηνής, με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Την αισιοδοξία δημιουργεί το γεγονός ότι στην πρόσφατη συνέλευση των πιστωτών της ΣΕΛΜΑΝ στην Αθήνα, συζητήθηκε η πρόταση επενδυτών που αφορούσε στο εργοστάσιο της Κομοτηνής, δηλαδή το οικόπεδο, τα κτίρια και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που κατείχε η εταιρία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνήγορος του σωματείου των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, Γιώργος Κυμπαρίδης, είπε ότι «στη συνέλευση παρέστη και η Τράπεζα Πειραιώς, που είναι ο μεγαλύτερος ενυπόθηκος δανειστής και διεκδικούσε την καταβολή χρημάτων από την όποια εκποίηση, συναινώντας στην πρόταση του συνδίκου πτώχευσης», με αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί από όλους τους πιστωτές η εκποίηση του εργοστασίου της Κομοτηνής.

«Όλοι πιστεύουν ότι η πώληση του εργοστασίου της Κομοτηνής θα αποτελούσε τον μοχλό για να μπορέσουν να γίνουν και οι καταβολές οφειλομένων σε όλους όσοι εμπλέκονται και έχουν λαμβάνειν χρήματα από οφειλές», επισημαίνει ο κ. Κυμπαρίδης.

Οι επενδυτές δεσμεύθηκαν ότι θα επανέλθουν στις θέσεις τους οι 92 εργαζόμενοι της μονάδας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής που έχουν εξειδικευμένη γνώση και μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες λειτουργίας εργοστασίου και πλήρους παραγωγής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πακέτο εξαγοράς παρέχεται στους επενδυτές η δυνατότητα να χρησιμοποιούν το σήμα της ΣΕΛΜΑΝ, το οποίο είναι γνωστό σε ολόκληρο τον βαλκανικό χώρο.

Η εταιρία διαθέτει δύο εργοστάσια σε Χαλκίδα και Κομοτηνή, η αξία των οποίων είχε αποτιμηθεί παλαιότερα σε 60 εκατομμύρια ευρώ το καθένα, αλλά η μεγάλη πτώση της εγχώριας ζήτησης για προϊόντα ξυλείας λόγω της καθίζησης της οικοδομής και οι αθρόες εισαγωγές την οδήγησαν σε αδιέξοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v