Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα κρυφά ραντεβού Watsa πριν το Costa Navarino

Ποιους συστημικούς παράγοντες είδε ο Mr Fairfax στην Αθήνα. Το δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο και οι πυκνές συναντήσεις της Πέμπτης. Η πρόθεση να βάλει λεφτά στην ΑΜΚ της Eurobank και οι εκτιμήσεις του για τα κεφάλαια που μπορούν να συγκεντρωθούν.

Τα κρυφά ραντεβού Watsa πριν το Costa Navarino

Ως ενδιάμεσος σταθμός λειτούργησε η Αθήνα για τη φετινή 30η ετήσια συνάντηση στελεχών του επενδυτικού οργανισμού Fairfax, η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πριν ο Prem Watsa και οι προσκεκλημένοι του μεταβούν (σ.σ αργά το πρωί της περασμένης Πέμπτης) στο Costa Navarino, όπου και θα έχουν ένα long weekend, ο επικεφαλής της Fairfax και οι στενοί συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να διενεργήσουν κάποιες συναντήσεις στην Αθήνα, με αντικείμενο φυσικά το μείζον θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Μπορεί να μην υπήρξε, κατά τη διάρκεια της μικρής διαμονής στην πρωτεύουσα, συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη, o Prem Watsa, όμως, είχε την ευκαιρία να τα πει με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, σε δείπνο που παρέθεσε στα στελέχη του ομίλου το βράδυ της Τετάρτης. Δείπνο στο οποίο ο κεντρικός τραπεζίτης ήταν επίσημος προσκεκλημένος.

Prem Watsa και Γιάννης Στουρνάρας είχαν, ως ομοτράπεζοι, τη δυνατότητα να συζητήσουν εκτενώς, κατά τη διάρκεια του δείπνου, στο οποίο παρέστησαν και μέλη διοικήσεων εταιρειών, στις οποίες έχει επενδύσει η Fairfax εν Ελλάδι (Eurobank, Grivalia, Praktiker κά)

Φορτωμένο πρόγραμμα είχε ο Prem Watsa το πρωί της Πέμπτης, πριν πετάξει το μεσημεράκι για το Costa Navarino.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στην οποία παρέστη και στέλεχος της W. Ross and Co, που αποτελεί, όπως και η Fairfax, έναν από τους βασικούς επενδυτές της Eurobank. Ακολούθησαν συναντήσεις με στελέχη της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλες τις συναντήσεις του, ο Mr Fairfax επανέλαβε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, εφόσον φυσικά υπάρξουν οι προυποθέσεις.

Επιπρόσθετα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι με δεδομένη την πρόθεση της ομάδας επενδυτών υπό τη Fairfax, θα μπορούσε να καλυφθεί από τους ιδιώτες ακόμη και το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας (σ.σ και με το δυσμενές σενάριο), εφόσον βέβαια το νούμερο παραμείνει σε λογικά πλαίσια.

Την ίδια ημέρα εκπρόσωποι των Fairfax, W Ross and Co και Paulson and Co είχαν ραντεβού με στελέχη του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού. Πυρετός σε Αθήνα και Φραγκφούρτη και Βρυξέλλες με το κλίμα, πάντως, να παραμένει βαρύ ως προς το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών...

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v