Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PwC: Στα 35,4 δισ δολάρια ανήλθαν τα έσοδα το 2015

Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων οκτώ ετών σημείωσε η PWC. Διψήφια ανάπτυξη σε Μέση Ανατολή και Αφρική (16%), Νότια Αμερική και Καραϊβική (12%) και Αυστραλασία και Νησιά του Ειρηνικού (11%)

PwC: Στα 35,4 δισ δολάρια ανήλθαν τα έσοδα το 2015

Το παγκόσμιο δίκτυο της PwC ανακοίνωσε συνολικά ακαθάριστα παγκόσμια έσοδα 35,4 δις δολάρια για τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2015.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, τα συνολικά παγκόσμια έσοδα της PwC σημείωσαν αύξηση της τάξης του 10%. Η αύξηση που σημειώνεται σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο είναι σημαντική και αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη που έχει επιτύχει το δίκτυο από το οικονομικό έτος 2007. Εξίσου σημαντική είναι και η ανάπτυξη σε όλες τις κατηγορίες δραστηριοτήτων και σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες.

«Το παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον εξακολουθεί να επιφυλάσσει πολλές προκλήσεις, με την παγκόσμια οικονομία να έχει μια κατακερματισμένη εικόνα, τα γεωπολιτικά προβλήματα να δημιουργούν αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις και τον ανταγωνισμό να είναι εξαιρετικά ισχυρός στην αγορά των επαγγελματικών υπηρεσιών.

Παρά τις αντιξοότητες, το δίκτυο της PwC διέγραψε εξαιρετική πορεία για το οικονομικό έτος 2015 σημειώνοντας ανάπτυξη της τάξης του 10%, ξεπερνώντας το όριο των 35 δις δολαρίων για πρώτη φορά», δήλωσε ο Dennis M. Nally, Πρόεδρος της PricewaterhouseCoopers International Ltd. «Η μεγαλύτερη ανάπτυξη που έχουμε επιτύχει τα τελευταία οχτώ χρόνια είναι αποτέλεσμα της επένδυσης που έχουμε κάνει στα καλύτερα στελέχη της αγοράς, στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών μας και στην προσφορά νέων υπηρεσιών όπως είναι οι αναλύσεις δεδομένων.

Επίσης, πραγματοποιήσαμε και αυτή τη χρονιά στρατηγικές εξαγορές για να συμπληρώσουμε και να επεκτείνουμε τις κύριες δραστηριότητές μας. Η τεχνολογία μεταμορφώνει όλες τις πλευρές της ζωής μας και της επιχειρηματικότητας, για τον λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με ηγέτες της αγοράς όπως είναι η Google αλλά και άλλες εταιρείες για να φέρουμε στους πελάτες μας τις τελευταίες και σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις.

Το brand της PwC έχει αναγνωριστεί ως το ισχυρότερο brand επαγγελματικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο. Η φήμη αυτή έχει δημιουργηθεί χάρη στην ενέργεια, τον ζήλο και την ποιότητα των 208.000 στελεχών μας και τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν με όλους τους οργανισμούς για να επιλύσουμε σημαντικά για αυτούς προβλήματα.

Είναι πολλά αυτά για τα οποία μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι και πιστεύω ότι μπαίνουμε στο οικονομικό έτος 2016 με μια δυναμική που πηγάζει από πολλά και σημαντικά επιτεύγματα. Έχουμε επιτύχει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς υπηρεσιών και όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, η εξαγορά της Booz & Company (πια Strategy&) έδωσε μια σημαντική ώθηση στις δυνατότητές μας και έχουμε κατακτήσει την κορυφαία θέση με την ικανότητά μας να παρέχουμε υπηρεσίες που εκτείνονται από τη στρατηγική έως και την υλοποίηση.

Την περασμένη χρονιά, προσλάβαμε 53.000 νέα στελέχη και το 2016 σχεδιάζουμε να προσλάβουμε ακόμη περισσότερα, από περισσότερες χώρες και με μεγαλύτερη γκάμα δεξιοτήτων, καθώς διευρύνουμε τις δυνατότητές μας ώστε να ανταποκρίνονται στις όλο και πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις των οργανισμών που μας εμπιστεύονται. Παρ’ όλο που παρατηρούνται αποκλίσεις από περιοχή σε περιοχή και κάποιες χώρες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, συνολικά προβλέπουμε ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης για το 2016 η οποία αναμένεται να ανέλθει σε 3,6%», πρόσθεσε ο Dennis Nally.

Αποτελέσματα ανά γεωγραφική περιφέρεια

Οι εταιρείες μέλη της PwC στη Βόρεια Αμερική και την Καραϊβική συνέχισαν την ανοδική τους πορεία με αύξηση εσόδων 12%. Η μεγαλύτερη εταιρεία μέλος, η PwC US, διέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία τη χρονιά αυτή, με έσοδα που αυξήθηκαν κατά 10% φτάνοντας τα 12,2 δις δολάρια και σημαντική ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους δραστηριότητας.

Τα έσοδα από τη Νότια και Κεντρική Αμερική σημείωσαν και φέτος άνοδο 8% - ωστόσο η αύξηση ήταν μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών στη Βραζιλία. Κατά το οικονομικό έτος 2015, σημαντική αύξηση εσόδων σημειώθηκε και στην Ασία της τάξης του 9% φτάνοντας τα 4,1 δις δολάρια.

Το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της PwC για την ανάπτυξη και επέκταση των υπηρεσιών της στην Ασία απέδωσε καρπούς, με τις εταιρείες μέλη Κίνας και Χονγκ Κονγκ να αναπτύσσονται κατά 8% και Ινδίας κατά 17%. Παρ’ ό,τι το οικονομικό περιβάλλον στην Κίνα αναμένεται να είναι δύσκολο τη φετινή χρονιά, συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε ανάπτυξη τη χρονιά που είναι μπροστά μας.

Η ανάπτυξη σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο και στην Ευρώπη με τα έσοδα να έχουν αυξηθεί κατά 8% στη Δυτική Ευρώπη και 6% στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μέλος της PwC, επίσης διέγραψε λαμπρή πορεία με τα έσοδα της να αυξάνονται κατά 9% φτάνοντας τα 4,1 δις δολάρια, επιτυγχάνοντας ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στις Ελεγκτικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Οι εταιρίες μέλη της PwC στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία αναπτύχθηκαν κατά 11%, 8% και 6% αντίστοιχα. Η PwC πέτυχε διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης στη Μέση Ανατολή και την Αφρική με αύξηση εσόδων 16%. Ανάπτυξη σημείωσαν και οι περιφέρειες Αυστραλασίας και Νησιών του Ειρηνικού με τα έσοδά τους να αυξάνονται κατά 11% αλλά και η Αυστραλία όπου τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 10%.

Κλάδοι δραστηριότητας

Οι δραστηριότητες του δικτύου της PwC στον τομέα των ελεγκτικών υπηρεσιών αποτελούν τον σημαντικότερο επιχειρηματικό μας κλάδο και τον θεμέλιο λίθο των δραστηριοτήτων και της φήμης μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα έσοδα του κλάδου Ελεγκτικών Υπηρεσιών της PwC αυξήθηκαν σημαντικά κατά 6% φτάνοντας τα 15,2 δις δολάρια. Αυτό επετεύχθη παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό που επικρατεί στην αγορά και τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην Ευρωπαϊκή ελεγκτική αγορά λόγω της θέσπισης της υποχρεωτικής εναλλαγής (rotation) ελεγκτικών εταιρειών.

Εκτός από την αστάθεια που χαρακτηρίζει την ελεγκτική αγορά παγκοσμίως, υπάρχει μια ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για διευρυμένες ελεγκτικές υπηρεσίες και πιο συγκεκριμένα υπηρεσίες διασφάλισης έναντι επιχειρηματικών κινδύνων. Οι επενδύσεις μας στην τεχνολογία συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επέκταση της αγοράς ελεγκτικών υπηρεσιών σε νέες περιοχές, όπως είναι η ασφάλεια στους τομείς της πληροφορικής και των δεδομένων (cyber security).

Η ποιότητα αποτελεί τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της PwC σε όλο τον κόσμο. Μόνο το οικονομικό έτος 2015 επενδύσαμε 450 εκατ. δολάρια (σε παρόμοια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές) για την περαιτέρω βελτίωση των ελεγκτικών μας υπηρεσιών, την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και τεχνολογιών και την εκπαίδευση των στελεχών μας.

Ο κλάδος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της PwC σημείωσε σημαντική άνοδο το οικονομικό έτος 2015, επιτυγχάνοντας αύξηση 18% και φτάνοντας τα 11,2 δις δολάρια. Το μερίδιο του κλάδου συμβουλευτικών υπηρεσιών στα έσοδα της PwC ανέρχεται πλέον σε 30%, ενώ εκτιμούμε ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά και στο μέλλον. Η εξαγορά της Strategy& (πρώην Booz & Company) τον Απρίλιο 2014 έχει συμβάλει στην εδραίωση της PwC ως κορυφαίου οργανισμού που μπορεί να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες από τη στρατηγική έως και την υλοποίηση.

Η PwC διαθέτει πλέον πάνω από 3.000 επαγγελματίες στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής, υπό τo νέο brand της Strategy&. Τέλος ο κλάδος Φορολογικών Υπηρεσιών της PwC σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο κατά το οικονομικό έτος 2015, με τα έσοδα να έχουν αυξηθεί κατά 7%, φτάνοντας τα 8,9 δις δολάρια.

Ο κλάδος φορολογικών υπηρεσιών ενισχύθηκε από τον αυξημένο αριθμό συγχωνεύσεων και εξαγορών σε συνδυασμό με τις αυστηρές συνθήκες πραγματοποίησης συναλλαγών και την αυξημένη σε παγκόσμιο επίπεδο ζήτηση για υπηρεσίες που σχετίζονται με την τεκμηρίωση των ενδοομιλικών συναλλαγών.

Τα στελέχη μας

Όντας το κορυφαίο δίκτυο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, η PwC χρειάζεται και κορυφαία στελέχη. Η PwC καλωσόρισε στο δίκτυο αριθμό-ρεκόρ νέων στελεχών, προσλαμβάνοντας 53.049 ανθρώπους κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2015, συμπεριλαμβανομένων και 24.600 τελειόφοιτων. Ο παγκόσμιος αριθμός εργαζομένων μας αυξήθηκε κατά 6% σε πάνω από 208.000 στελέχη, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις εξαιρετικές ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη και πρόοδο που προσφέρει η PwC.

Ο Dennis Nally προσθέτει: «Πιστεύουμε ότι ένα όλο και πιο πολυσυλλεκτικό εργατικό δυναμικό μπορεί να οδηγήσει την PwC ακόμη υψηλότερα στο μέλλον. Είναι κρίσιμο για εμάς να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποί μας μπορούν να αναπτύσσονται και να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αυτή τη χρονιά υποστηρίξαμε την καμπάνια HeForShe των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των γυναικών και ζητήσαμε από τους άντρες της PwC να δεσμευτούν ότι θα βοηθήσουν ώστε να αρθούν τα εμπόδια στην ισότητα των φύλων».

Κατά τη διάρκεια της χρήσης 2015, οι εταιρείες και οι άνθρωποι της PwC προσέφεραν σχεδόν 58 εκατ. δολάρια σε κοινωνικές δραστηριότητες και πάνω από 58.000 στελέχη της PwC δώρισαν περισσότερες από 537.000 ώρες σε επαγγελματικές υπηρεσίες και εξειδικευμένες εθελοντικές δραστηριότητες. Στην Ελλάδα, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, η PwC συνέχισε την δυναμική της παρουσία, ενισχύοντας την ηγετική της θέση στους κλάδους των Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών της υπηρεσιών.

Προσλήφθηκαν 220 νέα στελέχη το 2015 και με 900 πλέον εργαζομένους είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Με την ενεργή της παρουσία στην Ελληνική οικονομία και την συνεισφορά της σε δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης, η PwC έχει απώτερο στόχο να βελτιώσει το κλίμα εμπιστοσύνης στην κοινωνία και να βοηθήσει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v