Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Βλέπει πτώση κερδών έως 25% στη νέα οικονομική χρήση

Για τη νέα χρήση, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα θα κυμανθούν μεταξύ του -5% και 0%, της Κύπρου 5% με 8%, της Βουλγαρίας 10% με 12%, ενώ της Ρουμανίας θα διπλασιαστούν. Τα επενδυτικά σχέδια.

Jumbo: Βλέπει πτώση κερδών έως 25% στη νέα οικονομική χρήση

Κατά το πρώτο τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2015) οι πωλήσεις του Ομίλου της Jumbo για το διάστημα ανήλθαν σε € 152,62 εκατ. από € 145,51 εκατ. που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δηλαδή αυξημένες κατά 4,88%, όπως ανέφερε η εταιρία στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης των αναλυτών της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η επίδοση αυτή οφείλεται στη μικρή υποχώρηση των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα ενώ τα καταστήματα του εξωτερικού συνέχισαν να καταγράφουν δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης.

Για τη νέα οικονομική χρήση, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα θα κυμανθούν μεταξύ του -5% και 0%, της Κύπρου 5% με 8%, της Βουλγαρίας 10% με 12%, ενώ της Ρουμανίας θα διπλασιαστούν.

Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις του Ομίλου αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 0% και 4%.

Όσον αφορά στα εκτιμώμενα μετά φόρων κέρδη, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου αναμένεται να υποχωρήσουν μεταξύ 25% και 15%. Καθώς το πιο σημαντικό τρίμηνο είναι το δεύτερο, όπου περιλαμβάνει και την περίοδο των Χριστουγέννων, ο Όμιλος θα επανέλθει μετά το τέλος του με νεότερες εκτιμήσεις, αναφέρθηκε στην ΕΘΕ.

Η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τους επενδυτές ότι σε λίγες μέρες αναμένεται να λειτουργήσει το έβδομο υπερκατάστημα στο Pitesti (12.000 τ.μ.). Σημειώνεται ότι η Ρουμανία είναι η χώρα στην οποία θα επικεντρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά στα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα, ο Όμιλος στοχεύει στην αναδιάρθρωση του δικτύου με κύριο γνώμονα την αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτό περιλαμβάνει και την αντικατάσταση μικρών καταστημάτων πρώτης γενιάς με νέα υπερκαταστήματα σε περιοχές που ακόμα ο Όμιλος δεν έχει παρουσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v