Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις προσφορές για Finansbank

Στο «παιχνίδι» για την εξαγορά ποσοστού στην τουρκική θυγατρική της Εθνικής και κινεζικός όμιλος. Συνολικά τέσσερις όμιλοι έχουν καταθέσει προσφορές. Προβάδισμα για την Qatar National Bank. Ετοιμη να ξεκινήσει η διαδικασία του data room. Οι σύμβουλοι.

Τέσσερις προσφορές για Finansbank

Η Qatar National Bank και οι τουρκικές Garanti Bank και Fibabanka έχουν καταθέσει προσφορές για την αναμενόμενη πώληση από την Εθνική Τράπεζα, μεριδίου στην τουρκική θυγατρική της Finansbank. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ένας κινεζικός όμιλος. 

Με βάση το πλάνο αναδιάρθρωσης που έχει εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές, η ΕΤΕ έχει δεσμευτεί να πουλήσει το 40% της Finansbank -ελέγχει σχεδόν το 100%-, αλλά ανέβαλε τον σχεδιασμό για αργότερα εντός του έτους, λόγω ανησυχιών για το τίμημα. 

"Συνολικά τέσσερις όμιλοι έχουν καταθέσει προσφορές. Η Εθνική θέλει να έχει ξεκάθαρες προσφορές όταν δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των stress tests", ανέφερε δεύτερη πηγή. "Είναι πιθανόν η QNB να ηγείται της κούρσας σε αυτό το deal", πρόσθεσε. 

Σύμβουλοι για τη διαδικασία έχουν αναλάβει η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, ενώ μία ακόμη πηγή του πρακτορείου ανέφερε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει η διαδικασία του data room. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v