Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύμβαση 13,6 εκατ. ευρώ με ΕΡΓΟΣΕ υπέγραψε κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ

Η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει έργο 13,6 εκατ. ευρώ για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, στο τμήμα Πειραιάς - Σιδηροδρομικό Κέντρο Αθηνών.

Σύμβαση 13,6 εκατ. ευρώ με ΕΡΓΟΣΕ υπέγραψε κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της νέας διοίκησης της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε (ΕΡΓΟΣΕ) και της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε –ΤΕΡΝΑ Α.Ε η σύμβαση για το έργο «Ολοκλήρωση αναβάθμισης διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Σ.Σ Πειραιά‐Έξοδος Σ.Σ Αθηνών». Πρόκειται για ένα έργο αξίας 13.645.125,49 ευρώ που εντάσσεται στο συνολικό σχεδισμό στα πλαίσια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών και κρίνεται ως απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των κατοίκων του Νομού Αττικής στο τμήμα Πειραιά‐Σιδηροδρομικού Κέντρου Αθηνών (ΣΚΑ).

Το ευρύτερο έργο συνοπτικά περιλαμβάνει βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου, ανακαίνιση του Σ.Σ Αθηνών με νέες αποβάθρες, στέγαστρα, διαβάσεις πεζών κτλ. Επίσης προβλέπεται ανακαίνιση και σε όλους τους σταθμούς Πειραιά‐ΣΚΑ καθώς και δημιουργία νέων στάσεων για τις ανάγκες του Προαστιακού. Πρόκειται λοιπόν για ένα σύνολο από νέες κατασκευές άλλα και υπολειπόμενες εργασίες υποδομής που τα προηγούμενα χρόνια δεν υλοποιήθηκαν λόγω αδυναμιών των εργολαβιών.

Η αναβάθμιση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς και η κατασκευή νέων σιδηροδρομικών υποδομών εντός και εκτός Αθήνας, αποτελεί προτεραιότητα της νέας διοίκησης της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε ,έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η γρήγορη, ασφαλής και οικονομική καθημερινή μετακίνηση των πολιτών ,έχοντας πάντα ως γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v