Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Δημόσια προσφορά προς τους κατόχους ομολόγων

Προσφορά για υβριδικούς τίτλους, αλλά και τίτλους μειωμένης και κύριας εξασφάλισης, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ από την τράπεζα. Στόχος η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης. Εως τις 4 Νοεμβρίου η περίοδος αποδοχής.

Πειραιώς: Δημόσια προσφορά προς τους κατόχους ομολόγων

Προσκλήσεις προς τους κατόχους τίτλων συνολικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ για επαναγορά τους έναντι μετοχών ή μετρητών ή και συνδυασμού των δύο, απηύθυνε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.

Η προσφορά αφορά σε κατόχους των υβριδικών τίτλων της τράπεζας, των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης αλλά και των τίτλων κύριας εξασφάλισης της Πειραιώς.

Ειδικότερα, αφορά σε όλους τους εκκρεμείς προνομιακούς τίτλους κυμαινόμενου επιτοκίου, συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ της Piraeus Group Capital, στους subordinated τίτλους της Piraeus Group Finance PLC ύψους 400 εκατ. ευρώ με λήξη το 2016 και στους τίτλους 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 5% της Piraeus Group Finance PLC που λήγουν τον Μάριο του 2017.

Οπως αναφέρει, η επαναγορά θα πραγματοποιηθεί έναντι νέων μη ανταλλάξιμων τίτλων (non trasferable receipts). 

Η κίνηση έχει στόχο να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση της τράπεζας, που έχει πληγεί από τις μακροοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα.    

Η περίοδος αποδοχής της δημόσιας προσφοράς ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 4 Νοεμβρίου, στις 9 π.μ. (ώρα Λονδίνου). Η ημερομηνία διακανονισμού εκτιμάται ότι θα είναι "γύρω" στις 9 Νοεμβρίου. 

Οπως αναφέρει στην πρόταση η τράπεζα, «οι Προσφορές Ανταλλαγής σχετικά με τους Τίτλους του 2016 και τους Τίτλους Αόριστης Διάρκειας αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι, σε περίπτωση που η κρατική ενίσχυση καταστεί αναγκαία για την ικανοποίηση οποιουδήποτε μέρους τυχόν επιπλέον κεφαλαιακών απαιτήσεων που δύνανται να επιβληθούν ως αποτέλεσμα της Συνολικής Αξιολόγησης που διεξάγεται επί του παρόντος από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ), ή κατ' άλλο τρόπο, ο επιμερισμός βαρών (burden sharing) θα πρέπει να επιτευχθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, διαμέσου εισφορών από κατόχους τίτλων μετοχών, υβριδικών κεφαλαίων και χρεωστικούς τίτλους μειωμένης εξασφάλισης του Προτείνοντα.»

Οι προτάσεις της Πειραιώς θα εξεταστούν σε ξεχωριστές συνεδριάσεις των κατόχων τίτλων κάθε σειράς, οι οποίες θα συγκληθούν, αναφορικά με κάθε σειρά κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, στα γραφεία της Shearman a Sterling LLP (Λονδίνου) στη διεύθυνση 9 Appold Street, London EC2A 2ΑΡ, στις 6 Νοεμβρίου 2015 και ώρα Λονδίνου 9:30 ττ.μ. όσον αφορά στους Τίτλους του 2017, ώρα Λονδίνου 9:45 π.μ. όσον αφορά στους Τίτλους του 2016, και ώρα Λονδίνου 10.00 π.μ. όσον αφορά στους Τίτλους Αόριστης Διάρκειας. 

Υπενθυμίζεται ότι αν συναινέσουν στην πρόταση τα 2/3 των ομολογιούχων, αυτή γίνεται υποχρεωτική για το σύνολο των ομολογιούχων κάθε σειράς.

*Η ανακοίνωση και η δημόσια προσφορά της Πειραιώς δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v