Ledra Hotels: Επίσημη έναρξη συνεργασίας με τη Marriott

Εντάχθηκε επίσημα στην αλυσίδα Autograph Collection της αμερικανικής Marriott International το ξενοδοχείο Domes of Elounda. Η νέα στρατηγική επέκταση του αμερικανικού κολοσσού. Νέα μονάδα στα Χανιά σχεδιάζει ο όμιλος Ledra Hotels.

Ledra Hotels: Επίσημη έναρξη συνεργασίας με τη Marriott

Στη διεθνή αλυσίδα Autograph Collection του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου Marriott International εντάχθηκε επίσημα η πολυτελής μονάδα Domes of Elounda του ελληνικού ξενοδοχειακού ομίλου Ledra Hotels and Villas, συμφερόντων της οικογένειας του γνωστού καρδιοχειρουργού της Θεσ/νίκης Παναγιώτη Σπανού.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ενεργοποιήθηκε επισήμως στις 5 Οκτωβρίου και σηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την επιστροφή στην ελληνική αγορά ενός από τους τρεις ισχυρότερους ξενοδοχειακούς ομίλους του πλανήτη (Marriott International) με δίκτυο 4.000 ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των επτά επιχειρηματικών ομίλων (εκτός τουρισμού) με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Η συμφωνία χαρακτηρίζεται από παράγοντες της αγοράς ως «deal νέας γενιάς» καθώς επιτρέπει στο ελληνικό (βραβευμένο) ξενοδοχείο να διατηρήσει το εμπορικό του σήμα (brand) και, ταυτόχρονα, να αποκτήσει πρόσβαση στο πανίσχυρο δίκτυο πωλήσεων του δικτύου Marriott.

Την ίδια στιγμή, σηματοδοτεί τη νέα φάση εξωστρέφειας στην οποία έχουν εισέλθει γνωστοί ταξιδιωτικοί όμιλοι των ΗΠΑ οι οποίοι διαφοροποιούν τη στρατηγική επέκτασής τους σε νέες αγορές, με το μικρότερο δυνατόν επιχειρηματικό ρίσκο.

Η Marriott συγκεκριμένα, προκρίνει την ανάπτυξη της νέας αλυσίδας Autograph Collection στην οποία εντάσσει επιλεγμένες υψηλού επιπέδου, ανεξάρτητες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μέσω συμφωνιών franchise με τους ιδιοκτήτες τους. Με αυτό τον τρόπο πρακτικά μηδενίζει το επιχειρηματικό κόστος για την ίδια και ταυτόχρονα τη διείσδυσή της σε νέες αγορές μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Ινδία.

Με τη συμφωνία, το Domes of Elounda αποκτά πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων της Marriott International, στο σύστημα marketing και κρατήσεών της, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος Marriott Rewards.

Με αφορμή τη συμφωνία, ο αντιπρόεδρος της Ledra Hotels and Villas Γιώργος Σπανός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αποτελεί επιβεβαίωση των προσπαθειών μας για προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, αλλά λειτουργεί παράλληλα ως εχέγγυο για τη βελτιστοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών οικονομικής, διοικητικής λειτουργίας αλλά και για διασφάλιση με καινοτόμο τρόπο υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών».

Ο όμιλος Ledra Hotels and Villas διαθέτει δύο μονάδες στην Ελούντα Λασιθίου (Domes of Elounda και Elounda Blu) και το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών Pleiades στον Άγιο Νικόλαο. Πρόσφατα ολοκλήρωσε επενδύσεις συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ ενώ απέκτησε έκταση 10 στρ. στα Χανιά (Άγιοι Απόστολοι) όπου σχεδιάζει να δημιουργήσει νέα ξενοδοχειακή μονάδα.

Η βραβευμένη στα World Travel Awards μονάδα Domes of Elounda εμφάνισε πέρυσι τζίρο 8,5 εκατ. ευρώ και τα τελευταία χρόνια καταγράφει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 15%. Βάσισε την άνοδο των πωλήσεών της σε υψηλού εισοδηματικού προφίλ πελάτες από την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και το Ισραήλ ενώ, μέσω της συμφωνίας με τη Marriott, προσβλέπει στην προσέλκυση επισκεπτών από τη Βορ.Αμερική αλλά και αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία.

Το συγκρότημα διαθέτει 78 σουίτες με εξωτερικό θερμαινόμενο jacuzzi και ιδιωτική πισίνα, 31 Premium σουίτες ενός υπνοδωματίου, 42 οικογενειακές σουίτες, 5 πολυτελείς οικογενειακές σουίτες δύο υπνοδωματίων. Επιπλέον διαθέτει 36 ιδιωτικές κατοικίες από τις οποίες 28 Domes Luxury Residences και 8 Domes Private Residences, αλλά και 4 Ultraluxe Villas.

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και η μονάδα Elounda Blu, η οποία είναι ενταγμένη (με συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας) στην ξενοδοχειακή αλυσίδα Sentido του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook. Η μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2010 με τζίρο 1,2 εκατ. ευρώ και το 2015 εκτιμάται πως θα εμφανίσει έσοδα της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ. Την τελευταία διετία στη συγκεκριμένη μονάδα υλοποιήθηκαν επενδύσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Στο χαρτοφυλάκιο της Ledra Hotels περιλαμβάνεται και το συγκρότημα εννέα πολυτελών κατοικιών Pleiades Villas στον Άγιο Νικόλαο.

Η αλυσίδα Autograph Collection Hotels δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο εμπορικό σήμα του ομίλου Marriott. Η αλυσίδα περιλαμβάνει, ήδη, περισσότερα από 80 ξενοδοχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Καραϊβική και τη Νότια Αμερική. Η επιτυχία του «μοντέλου» Autograph Collection οδήγησε τη Marriott International να δρομολογήσει την περαιτέρω επέκταση της αλυσίδας στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή / Αφρική και την Κεντρική Αμερική, με στόχο στο τέλος του 2015 να φτάσει τα 100 ξενοδοχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v