Έδραση: Επικύρωσε το Πρωτοδικείο τη συμφωνία εξυγίανσης

Με το σχέδιο εξυγίανσης συμφώνησε το 75,14% των πιστωτών και προβλέπει διαγραφή ενός τμήματος από τις απαιτήσεις των πιστωτών, μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών, αλλά και πώληση ακινήτων και παγίου εξοπλισμού της εταιρίας.

Έδραση: Επικύρωσε το Πρωτοδικείο τη συμφωνία εξυγίανσης
Επικυρώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την Πέμπτη η συμφωνία μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και της τεχνικής εταιρίας Έδραση Χ. Ψαλλίδας, τα χρέη της οποίας ανέρχονταν σε περίπου 208 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, με την επικύρωση της συμφωνίας, η τεχνική εταιρία, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, θα καταστεί βιώσιμη.

Με το σχέδιο εξυγίανσης συμφώνησε το 75,14% των πιστωτών της Έδρασης και προβλέπει διαγραφή ενός τμήματος από τις απαιτήσεις των πιστωτών, μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών αλλά και πώληση ακινήτων και παγίου εξοπλισμού της εταιρίας.

Οι εργαζόμενοι, το σύνολο των οποίων συναίνεσε στο σχέδιο εξυγίανσης, θα λάβουν το 100% της απαίτησής τους σε 48 ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις. Όσο για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, θα λάβουν το 100% της απαίτησής τους ως προς το κεφάλαιο, με παράλληλη αφαίρεση των προστίμων και προσαυξήσεων που είχαν επιβληθεί μέχρι 31/12/2014.

Η αποπληρωμή των οφειλών προς τις τράπεζες θα γίνει μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 34 εκατ. ευρώ.

Οι μη συμβαλλόμενοι πιστωτές θα λάβουν το 10% του συνόλου της απαίτησής τους και θα εισπράξουν το ποσό τμηματικά σε 28 ισόποσες άτοκες εξαμηνιαίες δόσεις.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

«Σας ενημερώνουμε ότι στις 22/10/2015 ημέρα Πέμπτη εξεδόθη η υπ' αριθμόν 779/2015 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία το δικαστήριο επικυρώνει την συμφωνία εξυγίανσης μεταξύ της εταιρείας Εδραση Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΤΕ και της εκ του νόμου προβλεπόμενης πλειοψηφίας των πιστωτών της».

Με εκτίμηση,

Για την Εδραση Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.

Κωνσταντίνος Ψαλλίδας

Πρόεδρος Δ.Σ. & Δ/νων Σύμβουλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v