Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασιλάκης: Σε 145 προορισμούς η Aegean το 2016

Σύμφωνα με τον Ε. Βασιλάκη, το επόμενο έτος η εταιρία θα διαθέσει 61 αεροσκάφη, θα προσφέρει συνολικά 16,2 εκατ. θέσεις (1,1 εκατ. περισσότερες από πέρυσι), εξυπηρετώντας 145 προορισμούς. Ο ίδιος ζήτησε την αναβάθμιση των αεροπορικών υποδομών στην Ελλάδα.

Βασιλάκης: Σε 145 προορισμούς η Aegean το 2016

Την άμεση ολοκλήρωση της συμφωνίας παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στη Fraport αλλά και την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για τη χρονική επέκταση τη σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου της Αθήνας ζήτησε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines, Eυτύχιος Βασιλάκης, παρουσιάζοντας το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρίας για το 2016.

Όπως ανέφερε, το 2016 η εταιρία θα διαθέσει 61 αεροσκάφη, θα προσφέρει συνολικά 16,2 εκατ. θέσεις, 1,1 εκατ. περισσότερες από πέρυσι, εξυπηρετώντας 145 προορισμούς εκ των οποίων οι 14 θα είναι καινούργιοι.

Η εταιρία θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 101 (71 εξωτερικού, 30 εσωτερικού) προορισμούς. Η ανάπτυξη σε χωρητικότητα και συχνότητες θα υπάρχει επίσης σχεδόν σε όλους τους καινούργιους προορισμούς που ξεκίνησαν το 2014 και το 2015, καθώς η παρουσία της εταιρείας αλλά και η προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού ωριμάζουν.

Ειδικότερα στο δίκτυο πτήσεων της AEGΕAN για το 2016 από την Αθήνα προστίθενται 6 νέες χώρες (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Σλοβενία, Λιθουανία) και 14 διεθνείς προορισμοί (Δουβλίνο, Νίκαια, Λιλ, Νάπολη, Μπάρι, Λουξεμβούργο, Άμστερνταμ, Λισαβόνα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Λουμπλιάνα, Τζέντα, Κρακοβία, Βίλνιους, Σπλιτ).

Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας δήλωσε ανοικτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ξένο αερομεταφορέα τα επόμενα χρόνια, εφόσον αυτός προσφέρει την ευκαιρία στην εταιρία να αναπτυχθεί πέρα από τις δυνατότητες που διαθέτει αυτή την περίοδο.

Για τα επόμενα 3-4 χρόνια, ωστόσο, εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ορατό και η εταιρία θα εξακολουθήσει να αναπτύσσεται με το πλάνο που ήδη έχει.

Απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ισχυρό αερομεταφορέα στον τομέα των μακρινών δρομολογίων, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε πως η εταιρία είναι ανοικτή σε προτάσεις για joint venture σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν έχει δεχθεί μέχρι σήμερα κάποια σχετική κρούση.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί η Aegean σε μακρινά δρομολόγια σε συνέχεια της προτροπής δια της παριστάμενης Ε. Κουντουρά, σημείωσε πως κάτι τέτοιο εξαρτάται από την κατάσταση των υποδομών (αεροδρόμια) της χώρας αλλά και την πορεία σταθεροποίησης της εθνικής οικονομίας και το επενδυτικό περιβάλλον που θα έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

Σε αυτή την κατεύθυνση τόνισε πως η χώρα θα πρέπει να βιαστεί στον τομέα της αναβάθμισης των αεροπορικών υποδομών της καθώς από το 2019 θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο της Κωσταντινούπολης.

Με αυτό το δεδομένο, σημείωσε, η χώρα θα πρέπει να βιαστεί, αν δεν θέλει να χάσει τις ευκαιρίες των επόμενων χρόνων.

Σύμφωνα με τον Ε. Βασιλάκη, όλοι οι δείκτες της Aegean κινούνται βάσει του αναπτυξιακού της πλάνου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κατέγραψε αύξηση 24% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού σε όλα τα βασικά αεροδρόμια (στο 10μηνο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v