Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

REDS: Παζάρια με επενδυτές σε δύο μέτωπα

Σε συζητήσεις για την πώληση του Smart Park βρίσκεται η θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Συζητά ταυτόχρονα με επενδυτές για το ακίνητο της Παλήνης. Τη σταθεροποίηση της οικονομίας περιμένουν οι ξένοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

REDS: Παζάρια με επενδυτές σε δύο μέτωπα

Ακόμα και εντός του επόμενου τριμήνου-εξαμήνου θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις που διεξάγει η REDS του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με υποψήφιους επενδυτές σε δύο μέτωπα -για την πώληση του εμπορικού κέντρου «Smart Park» στη Γυαλού και για την ανάπτυξη νέου εμπορικού/ψυχαγωγικού/πολιτιστικού κέντρου στο ακίνητο της Κάντζας.

Προϋπόθεση, όπως επισημαίνουν άνθρωποι που παρακολουθούν τις συζητήσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο, είναι να σταθεροποιηθούν οι συνθήκες της οικονομίας.

Οι ίδιοι επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και φέρνουν τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο Hines να συγκαταλέγεται στους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του «Smart Park».

Μέσω της προσπάθειας πώλησης του «Smart Park», ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιχειρεί να αντλήσει κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του «μεγαλύτερου έργου ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα», στο ακίνητο της Κάντζας, στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά.

Για την «αιμοδοσία» της συγκεκριμένης επένδυσης, που θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους ενδιαφερόμενους. Όμως, όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς ακινήτων, «οι ξένοι επενδυτές θα βάλουν υπογραφή σε συμφωνία, μόνο αν σιγουρευτούν πως πιάσαμε πάτο και πως η οικονομία θα αρχίσει να κινείται ανοδικά».

Το «Smart Park» έχει πλέον εκμισθωθεί κατά 100% ενώ το 2014 παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων καταστημάτων (12%) και επισκεπτών (15%) μεταξύ των εμπορικών κέντρων της Αττικής. Η διοίκηση της REDS σχεδιάζει το επόμενο στάδιο ανάπτυξή τους σε δομήσιμη επιφάνεια 18.000 τετραγωνικών μέτρων. Εχει αναπτυχθεί σε έκταση 91 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 30 στρέμματα έχουν διαμορφωθεί σε χώρους πρασίνου, ενώ τα καταστήματα στεγάζονται σε 54.000 τ.μ. επιφανείας εμπορικών χώρων.

Για το νέο Εµπορικό-Ψυχαγωγικό-Πολιτιστικό Κέντρο στο ακίνητο της Κάντζας στην Παλλήνη, η REDS επισημαίνει στον τελευταίο απολογισμό πως εκκρεμεί η τελική φάση ολοκλήρωσης της πολεοδόµησης µε την έκδοση του σχετικού (και τελευταίου) Προεδρικού Διατάγματος.

Πρόκειται για επένδυση που θα πραγματοποιηθεί στην υπό πολεοδόμηση επιφάνεια 315 στρεμμάτων, με τη διοίκηση της θυγατρικής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ να υποστηρίζει πως «το έργο θα έχει πρωτοποριακό χαρακτήρα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς θα συνδυάζει την ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων Καμπά με μία νέα, σύγχρονη ανάπτυξη, σε ένα ελκυστικό υπαίθριο περιβάλλον με χρήσεις γραφείου, αγοράς, ψυχαγωγίας και πολιτισμού».

Στην παρουσίαση της επένδυσης από τη REDS αναφέρεται πως τον νέο πολυχώρο θα επισκέπτονται περί τα 12 εκατομμύρια καταναλωτές ετησίως, τα έσοδα των επιχειρήσεων που θα στεγάζονται θα φτάνουν τα 150 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ θα απασχολούνται 1.600 εργαζόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v