S&P: Υποβάθμισε την Eurobank σε D λόγω του swap

Ο οίκος θεωρεί «distressed exchange» την δημόσια προσφορά για επαναγορά των ομολόγων της τράπεζας και την υποβαθμίζει σε D από SD. Στα 877,5 εκατ. ευρώ η αξία των εκκρεμών τίτλων.

S&P: Υποβάθμισε την Eurobank σε D λόγω του swap

Σε D από SD υποβάθμισε η Standard and Poor's την Eurobank λόγω της δημόσιας προσφοράς για επαναγορά των ομολόγων της. 

Επίσης, ο οίκος μειώνει την πιστοληπτική αξιολόγηση των τίτλων κύριας εξασφάλισης της τράπεζας σε D από CCC- και των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης σε D από C.  

Οπως αναφέρει η Standard and Poor's, το deal που προτείνει η Eurobank στους ομολογιούχους της θεωρείται με βάση τα κριτήριά του, ανταλλαγή υπό πίεση (distressed exchange). Ως εκ τούτου, υποβαθμίζει την αξιολόγηση σε Default από Selective Default.

Ειδικότερα, ο οίκος υπογραμμίζει ότι η δημόσια προσφορά της Eurobank συνιστά distressed exchange καθώς υποδηλώνει ότι οι επενδυτές θα λάβουν μικρότερη αξία από αυτήν που υπόσχονταν οι τίτλοι. 

Ως εκ τούτου, μετά και την ανακοίνωση της προσφοράς, λαμβανομένου υπόψη και τα capital controls στην Ελλάδα, ο οίκος θεωρεί ότι η Eurobank είναι σε default στις περισσότερες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις του ισολογισμού της -εξαιρώντας τις καταθέσεις των πελατών- σύμφωνα με την μεθοδολογία του. Σωρευτικά, οι τίτλοι που εμπίπτουν στην δημόσια προσφορά ανέρχονται στο ύψος των 877,5 εκατ. ευρώ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v