Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΓΑ: Σταθερή ανάπτυξη τζίρων και κερδών μέσα στην κρίση

Διαρκείς επενδύσεις 35 εκατ. ευρώ μέσα στην πενταετία της κρίσης υποστήριξε η βιομηχανία. Καρπώνεται νέα μερίδια στην εσωτερική αγορά και αυξάνει την εξαγωγική διείσδυση. Θετική πρόβλεψη και για το 2015.

ΜΕΓΑ: Σταθερή ανάπτυξη τζίρων και κερδών μέσα στην κρίση

Αύξηση μεγεθών, μεριδίων, εξαγωγών και συνακόλουθα επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας παρουσιάζει συνεχώς η αμιγώς ελληνική βιομηχανία προιόντων προσωπικής υγιεινής ΜΕΓΑ ΑΕ, η οποία ετοιμάζεται να κλείσει μια ακόμη θετική χρονιά, παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία.

Κατά την τελευταία πενταετία της οικονομικής κρίσης (2010-2014), η ΜΕΓΑ κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της κατά 60%, να πραγματοποιήσει επενδύσεις που αθροιστικά αγγίζουν τα 35 εκατ.ευρώ και να αυξήσει το προσωπικό της κατά 45%, απασχολώντας σήμερα περίπου 420 ανθρώπους.

Η ελληνική βιομηχανία διαθέτει ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις, οι οποίες αποτελούν τη μεγαλύτερη αντίστοιχη μονάδα σε ευρωπαικό έδαφος. Η παραγωγή εξυπηρετεί τόσο τα επώνυμα brands που έχει αναπτύξει η ΜΕΓΑ (EveryDay, Pom Pon, BabyCare, Babylino, Tipers, Wet Hankies, ΜΕΓΑ, Sani Sensitive), όσο και προιόντα τρίτων.

Σε ό,τι αφορά την εμπορική της ανάπτυξη, η εταιρία κατά την τελευταία πενταετία κατάφερε να διεισδύσει περαιτέρω στην ελληνική αγορά κατακτώντας νέα μερίδια σε υποκατηγορίες όπως οι βρεφικές πάνες ή οι σερβιέτες αλλά και ταυτόχρονα να αναπτύξει περαιτέρω τις εξαγωγές της. Ειδικότερα, σε ότι αφορά στο εξωτερικό η εταιρία εξάγει ήδη από τη δεκαετία του '90 και έχει φτάσει σήμερα να δραστηριοποιείται σήμερα σε 30 αγορές σε 4 διαφορετικές ηπείρους.

Το 2014 εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξης των 113 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 23% σε σχέση με τα 92 εκατ. της χρήσης του 2013, ενώ η καθαρή μετά φόρων κερδοφορία της ανήλθε στα 4,755 εκατ. από 3,641 εκατ. το 2013.

Διατηρεί δε περίπου 8,5 εκατ. αδιάθετα κέρδη, τα οποία αποτελούν «μαξιλάρι» και για τις μελλοντικές προγραμματισμένες επενδύσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές αναμένεται να ανέλθουν σε 20 εκατ. την προσεχή τριετία και θα κατευθυνθούν στην τεχνολογική αναβάθμιση της παραγωγής.

Το 2015 και παρά τις καταγεγραμμένες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις, η εταιρία αναμένει περαιτέρω αύξηση κύκλου εργασιών και κερδόφορίας αντίστοιχα.

Σημειώνεται τέλος ότι η εταιρία αναδείχθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά ως True leader, βάσει των κριτηρίων που θέτει η Icap Group, και βραβεύθηκε για τις αναπτυξιακές της επιδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v