Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Αυξημένη κερδοφορία στο εννεάμηνο

Τα καθαρά αποτελέσματα του Ομίλου βελτιώθηκαν στις 535.000 ευρώ. Παράλληλα ο καθαρός δανεισμός, ο οποίος ακολουθεί κατά τα τελευταία χρόνια συνεχή καθοδική πορεία, υποχώρησε στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Γενική Εμπορίου: Αυξημένη κερδοφορία στο εννεάμηνο

Παρά την αρνητική επίδραση που προκάλεσε στη οικονομία και στον χώρο των επενδύσεων-κατασκευών η επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων κατά το τρίτο τρίμηνο τουν έτους, η Γενική Εμπορίου κατάφερε να εμφανίσει βελτιωμένη κερδοφορία στις λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου που δημοσίευσε χθες.

Ειδικότερα στο εννεάμηνο:

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε από τα 17,9 στα 17 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην επίδοση του τρίτου τριμήνου της οικονομικής χρήσης (4,93 έναντι 5,69 εκατ. ευρώ).

• Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν από το 1,014 στο 1,22 εκατ. ευρώ.

• Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 859 χιλ. (έναντι 636 χιλ. ευρώ).

Τα καθαρά αποτελέσματα του Ομίλου βελτιώθηκαν από τα 404 στα 535 χιλ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης στις 30 Σεπτεμβρίου ανέβηκαν στα 22,75 εκατ. ευρώ.

• Οι ελεύθερες ταμειακές ροές του εννεαμήνου ήταν ιδιαίτερα θετικές (+1,95 εκατ.), γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη χρηματοδότηση του μερίσματος που διανεμήθηκε (517 χιλ.) αλλά επιπλέον και τη μείωση (κατά το υπόλοιπο ποσό) του καθαρού δανεισμού της εισηγμένης.

Ο καθαρός δανεισμός, ο οποίος ακολουθεί κατά τα τελευταία χρόνια συνεχή καθοδική πορεία, υποχώρησε στα 2,5 εκατ. ευρώ και ο δείκτης κυκλοφοριακής ρευστότητας διαμορφώθηκε κοντά στις 4,8 φορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v