Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός

Η Έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων σε όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον σχεδιασμό και την εξέλιξη των έργων της εταιρίας, στις Σκουριές, στην Ολυμπιάδα και στο Στρατώνι, καθώς και στην «υπεραξία» που δημιουργεί η επένδυσή της στην εθνική και περιφερική οικονομία.

Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός

Η εταιρία Ελληνικός Χρυσός δημοσίευσε την Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2014, που περιλαμβάνει την πλήρη αποτύπωση όλων των παραμέτρων της δραστηριότητάς της.

Ειδικότερα, η Έκθεση αναφέρεται σε όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον σχεδιασμό και την εξέλιξη των έργων της εταιρίας, στις Σκουριές, στην Ολυμπιάδα και στο Στρατώνι, στην πολιτική της και τις αρχές που διέπουν το έργο της, σε σχέση με το περιβάλλον, την κοινωνική ευθύνη και τους ανθρώπους της εταιρίας, σε όλα τα στοιχεία σε σχέση με την «υπεραξία» που δημιουργεί η επένδυσή της στην εθνική και περιφερική οικονομία και ανάπτυξη, καθώς και στις διακρίσεις που πιστοποιούν την δέσμευσή της, για απόλυτη συνέπεια στην τήρηση των υψηλότερων προδιαγραφών, κανόνων και πρακτικών.

«Το επενδυτικό μας σχέδιο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, ενισχύει και θα συνεχίσει να ενισχύει την συνεισφορά μας στον τόπο μας, στους ανθρώπους μας και στην χώρα μας. Η Ελληνικός Χρυσός είναι κομμάτι της Ελλάδας, συνεχίζει να παράγει και να δημιουργεί υπεραξία εδώ, στην χώρα μας. Μια πραγματικά "χρυσή υπεραξία", η οποία σήμερα έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ», δήλωσε σχετικά ο κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός.

Πιο συγκεκριμένα, η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2014, περιλαμβάνει μια πλήρη και απολύτως διαφανή αποτύπωση όλων των παραμέτρων της δραστηριότητάς της Ελληνικός Χρυσός. Παράλληλα, σύμφωνα με την εταιρία, «αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να μοιραστεί με όλους τους ενδιαφερόμενους, τις αρχές και τις επιλογές που καθιστούν την επένδυση στην Χαλκιδική, το μέσο για να ξεκλειδωθεί αυτή η «χρυσή υπεραξία» με στόχο την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας:

1. Την στρατηγική μας επιλογή να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα και να συνεισφέρουμε στην εθνική οικονομία και ανάπτυξη, με:

- 1,5 δισ. ευρώ συνολικές επενδύσεις. Πάνω από 250 εκατ. ευρώ μόνο την περασμένη χρονιά στα έργα μας στην Χαλκιδική.

- Συνολικό όφελος για την εθνική οικονομία το 30-35% των εσόδων μας ετησίως.

- 1,6 δις ευρώ σε άμεσους φόρους την επόμενη 20ετία. 50 εκατ. ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές από το 2012 μέχρι και σήμερα.

- Περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.

- Έμπρακτη στήριξη ελληνικών επιχειρήσεων και Ελλήνων προμηθευτών.

2. Την απόφασή της να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την περιοχή της δραστηριότητάς μας, αυξάνοντας την απασχόληση, ενισχύοντας την τοπική αγορά, στηρίζοντάς τους ντόπιους εργολάβους και προμηθευτές και επενδύοντας σε έργα υποδομής και δράσεις κοινωνικής ευθύνης. Είναι ενδεικτικό ότι την περίοδο 2006-2013 διαθέσαμε περισσότερα από 56 εκ. ευρώ απευθείας στην τοπική οικονομία, που ενισχύθηκε κατά 800%. Ενώ μόνο το 2014 διαθέσαμε στην τοπική αγορά, πάνω από 27 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 165% σε σχέση με το 2013.

3. Την σταθερή επιλογή μας να επενδύουμε στην κοινωνική ευθύνη. Πάνω από 3 εκ. ευρώ επενδύθηκαν το 2014 σε έργα υποδομής και δράσεις κοινής ωφελείας.

4. Την δέσμευσή μας για σεβασμό στο περιβάλλον που είναι και ο βασικός παράγοντας στον σχεδιασμό του έργου μάς. Το ISO 14001 για το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης στο σύνολο των εργασιών μας, το νέο σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης που θα τεθεί μέσα στην χρονιά σε πλήρη εφαρμογή, η αποκατάσταση ολόκληρης της επιφάνειας της Ολυμπιάδας, είναι κάποια μόνο από τα δείγματα γραφής σε αυτή την κατεύθυνση.

5. Την φιλοσοφία μας, για απολύτως υπεύθυνη και ασφαλή λειτουργία των έργων μας όσον αφορά το περιβάλλον, τους εργαζόμενους μας και τον τόπο μας. Φιλοσοφία που πιστοποιείται μέσα από μια σειρά διακρίσεων και βραβεύσεων, στη διάρκεια του 2014.

*Δείτε την Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v