Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 6,5 εκατ. τα κέρδη της Generali Hellas στο εννιάμηνο

Στα 6,5 εκατ. ευρώ (+58%) διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της Generali Hellas στο εννιάμηνο. Τα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα έκλεισαν στο εννεάμηνο λίγο πάνω από τα € 125 εκατ.

Στα 6,5 εκατ. τα κέρδη της Generali Hellas στο εννιάμηνο

Την σταθερή αναπτυξιακή πορεία της Generali Hellas επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα του πρώτου εννιαμήνου του 2015, αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα:

 Τα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα έκλεισαν στο εννιάμηνο λίγο πάνω από τα € 125 εκατ. Υπολογίζεται ότι η χρονιά θα κλείσει χωρίς να σημειωθεί κάποια μείωση, παραμένοντας σταθερά στα ίδια επίπεδα με το 2014, παρά τις αντιξοότητες της αγοράς.

 Στα € 7,7 εκατ. (+27%) κυμάνθηκε το λειτουργικό αποτέλεσμα καθώς τόσο ο κλάδος Γενικών Ασφαλίσεων όσο και ο κλάδος Ζωής παρουσίασαν σημαντικά ποσοστά αύξησης σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

 Στα 6,5 εκατ. ευρώ (+58%) διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, λόγω του ιδιαίτερα ικανοποιητικού λειτουργικού αποτελέσματος, παρά την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν παρά τα εμπόδια από τα capital controls και την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η παραγωγή ασφαλίστρων στο εννιάμηνο του 2015 για το σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς σημείωσε μείωση της τάξεως των -3,6%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2014.

«Η Generali, κόντρα στην κρίση και τους περιορισμούς κεφαλαίων, παρήγαγε εξαιρετικά αποτελέσματα κατά το πρώτο εννιάμηνο του χρόνου επιβεβαιώνοντας τις σωστές στρατηγικές της επιλογές και τη δέσμευση των ανθρώπων της στην επίτευξη των στόχων. Βελτιωμένο ήταν το τεχνικό αποτέλεσμα τόσο του κλάδου Ζωής όσο και των Γενικών Ασφαλίσεων σε σχέση με το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2014, και σε συνδυασμό με την καλή απόδοση των επενδύσεων μας σημειώσαμε λειτουργική κερδοφορία της τάξης των € 7,7 εκατ.» δήλωσε ο CFO της εταιρείας κ. Ηλίας Ρήγας.

Την ικανοποίηση τους για την καλή πορεία της Generali Hellas, εξέφρασαν και οι περιφερειακοί διευθυντές του Ομίλου Generali που πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ετήσια επίσκεψης τους στην Ελλάδα, το διάστημα 3-4 Νοεμβρίου.

Οι κ.κ. Jaime Anchϊstegui Melgarejo - Regional Officer Europe, Middle East & Africa, Roberto Gasso - Head of Business Operations Greece, Turkey, Tunisia & UAE και Marco Maffioli - Head of Finance and Control Regional Office Europe, Middle East & Africa, συζήτησαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Generali Hellas κ. Πάνο Δημητρίου και τα στελέχη της εταιρείας για τις προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Παράλληλα, εξέφρασαν την στήριξη και εμπιστοσύνη του Ομίλου στον σχεδιασμό της Generali Hellas που στοχεύει να πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά προσφέροντας αξιόπιστες και αποτελεσματικές ασφαλιστικές λύσεις, σε ένα ιδιαίτερα σύνθετο και μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.

Σε σχετική δήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Πάνος Δημητρίου επισήμανε ότι «η Generali Hellas έχει διαγράψει μια σημαντική, σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Ακόμα και στις αντίξοες συνθήκες της αγοράς και σε ένα ομιχλώδες πολιτικό – οικονομικό περιβάλλον η Generali παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της. Με ξεκάθαρο όραμα και στρατηγικό πλάνο, απόλυτα ευθυγραμμισμένο με την ευρύτερη, παγκόσμια πολιτική του Ομίλου, η Generali Hellas διεκδικεί το μερίδιο αγοράς που αντιστοιχεί σε μια εταιρεία που διαγράφει μια μακροχρόνια, σοβαρή πορεία στο χώρο, εστιάζοντας στις αρχές της ταχύτητας, της απλότητας, της ευελιξίας και της πελατοκεντρικής αντίληψης που χαρακτηρίζει τη νέα εποχή».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v