Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Διευκρινίσεις για την Πανευρωπαϊκή Άσκηση Διαφάνειας

Διευκρινίσεις σχετικά τη διενέργεια της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Διαφάνειας έδωσε η Τράπεζα Κύπρου.

Κύπρου: Διευκρινίσεις για την Πανευρωπαϊκή Άσκηση Διαφάνειας
Η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη σήμερα η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΑΤ) και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σχετικά με τις πληροφορίες της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Διαφάνειας (EU-Wide Transparency Exercise) 2015 και την εκπλήρωση της απόφασης του Συμβουλίου Εποπτών ΕΑΤ.

Όπως αναφέρεται, το Συμβούλιο Εποπτών της ΕΑΤ, κατά τη συνεδρίασή του στις 24 Φεβρουαρίου 2015, αποφάσισε να διεξάγει Άσκηση Διαφάνειας κατά το 2015. Κατά τη συνεδρίασή του τον Απρίλιο, το Συμβούλιο Εποπτών συμφώνησε ως προς τη μορφή και έκταση της άσκησης διαφάνειας για διεξαγωγή μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου 2015, για να εξασφαλίσει ένα επαρκές και κατάλληλο επίπεδο πληροφόρησης στο επενδυτικό κοινό. Η δοκιμαστική φάση της άσκησης διεξήχθη με τις τράπεζες που συμμετέχουν μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2015, για να σχεδιαστεί η διαδικασία και το μοντέλο.

Η συλλογή πληροφόρησης βασίζεται ως επί το πλείστον στην πληροφόρηση που παρέχεται στην ΕΑΤ σε τακτική βάση μέσω του εποπτικού πλαισίου αναφοράς (FINREP, CEREP) και οι περισσότεροι πίνακες συμπληρώθηκαν κεντρικά από την ΕΑΤ και στάλθηκαν μετέπειτα για επιβεβαίωση από τις τράπεζες και τους επόπτες.

Οι τράπεζες είχαν τη δυνατότητα να προβούν σε διορθώσεις και να επανα-υποβάλουν τη διορθωμένη πληροφόρηση μέσω των συνήθων καναλιών αναφοράς COREP/FINREP. Η μοναδική εξαίρεση στη διαδικασία αυτή αφορά τους πίνακες που σχετίζονται με την Έκθεση σε Κυβερνήσεις και τον Δείκτη Μόχλευσης, τους οποίους οι ίδιες οι τράπεζες θα συμπλήρωναν.

*Δείτε την ανακοίνωση της τράπεζας στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v