Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Πώς εξασφάλισε βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας

Αντοχές στο δύσκολο γ' τρίμηνο της χρήσης επέδειξε ο όμιλος Φουρλή. Αναπτύσσεται στο εξωτερικό, καρπώνεται νέα μερίδια στο εσωτερικό. Θετικές εκτιμήσεις και για το δ' τρίμηνο της χρήσης.

Φουρλής: Πώς εξασφάλισε βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας

Αντιστάθμιση των απωλειών από τη δραστηριότητα στο εξωτερικό αλλά και νέα μερίδια αγοράς ήταν οι εύνοιες του γ' τριμήνου της χρήσης για τον όμιλο Φουρλή, ο οποίος παρουσίασε βελτιωμένα αποτελέσματα σε επίπεδο εννεαμήνου.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών η διοίκηση του ομίλου παρουσίασε τις τακτικές εξοικονόμησης κόστους -που εν πολλοίς βελτίωσαν σημαντικά το περιθώριο κέρδους EBITDA-, όσο και τις εξελίξεις κατά το «καυτό» γ' τρίμηνο της χρήσης.

Ο όμιλος κατάφερε να παρουσιάσει αύξηση πωλήσεων κατά 4,1% στο εννεάμηνο, διάστημα κατά το οποίο οι διεθνείς δραστηριότητες απέδωσαν ανάπτυξη πωλήσεων κατά 7%. Σημειώνεται ότι στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών το 35,86% αφορά σε πωλήσεις στο εξωτερικό (Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρος).

Σύμφωνα με τον CEO του ομίλου κ. Απ. Πεταλά, στην Ελλάδα ο όμιλος συνέχισε να κερδίζει μερίδια αγοράς και κατάφερε να διατηρήσει τις πωλήσεις του γ' τριμήνου του 2015 στο ίδιο επίπεδο με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, παρά το δημοψήφισμα, την επιβολή capital controls και τις εκλογές, εξελίξεις που διατάραξαν την κατανάλωση. Ανάφερε πως το συγκεκριμένο διάστημα ο όμιλος κατάφερε να είναι επαρκώς εφοδιασμένος στα βασικά του concept (IKEA και Intersport), γεγονός που εκτιμάται ότι του έδωσε προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Ο ίδιος ανάφερε επίσης ότι ο όμιλος, προκειμένου να αμυνθεί, προέβη σε πάγωμα των εξόδων μάρκετινγκ (μειώνοντας συνάμα θεαματικά το κόστος έκδοσης του νέου καταλόγου ΙΚΕΑ για το 2015), έθεσε σε εφαρμογή το νέο logistics center της Intersport και ολοκλήρωσε την αποεπένδυση από το δίκτυο της New Look. To άθροισμα των παραπάνω δράσεων είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας του ομίλου.

Ο κ. Πεταλάς ανάφερε επίσης πως οι πωλήσεις Οκτωβρίου-Νοεμβρίου είναι σαφώς βελτιωμένες σε Ελλάδα και εξωτερικό, γεγονός που επιτρέπει θετικές εκτιμήσεις για τις επιδόσεις του δ' τριμήνου του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v