Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομιλος Υγεία: Αύξηση 46% στα EBITDA 9μηνου

Οι λειτουργικές επιδόσεις του ομίλου συνεχίζουν να καταγράφουν σημαντική βελτίωση παρά τη συνεχιζόμενη νομοθετική υποχρέωση εφαρμογής περικοπών από τον ΕΟΠΥΥ (claw-back και rebate). Τα ενοποιημένα EBITDA παρουσιάζουν ανέρχονται στα €14,7 εκατ.

Ομιλος Υγεία: Αύξηση 46% στα EBITDA 9μηνου

Διατήρηση τζίρου σε υψηλά επίπεδα και βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία πέτυχε στο εννεάμηνο ο όμιλος Υγεία παρά το γεγονός ότι επηρεάστηκε αρνητικά από τις μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις περικοπών στην τιμολόγηση των νοσηλειών και των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (rebate και clawback) κατά το άρθρο 100 του Ν. 4172/2013(ΦΕΚ Α’ 167), οι οποίες (αποφάσεις) τέθηκαν σε εφαρμογή αναδρομικά από 1.1.2013. 

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του εννιαμήνου του 2015, ανήλθε σε €165,5 εκ. σημειώνοντας αύξηση 1% έναντι €163,8 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΤΟΚΩΝ, ΦΟΡΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ (EBITDA): Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του εννιαμήνου του 2015 κατέγραψαν σημαντική αύξηση κατά 46,6% και ανήλθαν σε €14,7 εκ. έναντι κερδών €10 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ: Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του εννιαμήνου του 2015 παρουσίασαν σημαντική βελτίωση κατά 33,2% περιορίζοντας τις ζημιές σε €-7,5 εκ. έναντι ζημιών €-11,3εκ. το εννιάμηνο του 2014.

ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε ζημιές €-8,8 εκ. το εννιάμηνο του 2015 έναντι ζημιών €-11,4 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σουβατζόγλου: Εδραιώνεται η κυρίαρχη θέση του ομίλου

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Πρόεδρος του «Ομίλου ΥΓΕΙΑ» κα Ρίτα Σουβατζόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία με το επιχειρηματικό περιβάλλον να βάλλεται κυρίως από τις πρόσφατες φορολογικές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ κατάφερε να αυξήσει την λειτουργική του κερδοφορία, εδραιώνοντας την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον ιδιωτικό κλάδο παροχής υγείας.

Η Διοίκηση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ προκειμένου να εξασφαλίζει τη συνεχή αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου έχει επικεντρωθεί στην επιτυχή κεφαλαιακή θωράκιση, την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας παρά τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων και την υποστήριξη στρατηγικών πρωτοβουλιών των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου με απώτερο στόχο την μεγιστοποίηση των συνεργειών εντός του Ομίλου.

Σταθερός πυλώνας της στρατηγικής μας αποτελεί η συνεχής προσπάθεια ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες των νοσοκομείων να εξακολουθούν να παραμένουν εφάμιλλες της υψηλότερης παγκοσμίως ποιότητας και ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ να παραμένει στην υψηλή θέση αναγνωρισιμότητας διεθνώς.

Αρωγός στην προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου μας παραμένει ο βασικός μας μέτοχος, η ‘MARFIN INVESTMENT GROUP’»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v